robòtica

Vuit robots pels alumnes de l'Institut Vescomtat de Cabrera de Breda per la Robotseny

L'Ajuntament de Breda els ha comprat amb la intenció que la participació dels alumes de l'Escola Montseny tingui continuïtat als estudis de secundària

per Redacció, 13 de gener de 2017 a les 14:48 |
Un dels robots comprats per l?Ajuntament de Breda per preparar el Robotseny | AJB
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Breda ha comprat vuit robots pels alumnes de la seu de Breda de l'Institut Vescomtat de Cabrera. L'acció s'ha fet amb la intenció que la participació dels alumes de l'Escola Montseny al projecte Robotseny tingui continuïtat als estudis de secundària. Les unitats adquirides són del paquet "Lego Mindstorms", una línia de productes de robòtica que conté elements bàsics de les teories robòtiques com la programació de peces de forma interactiva. Els vuit lots, valorats en 3.000 euros, serviran per a que els alumnes del centre construeixin robots capaços de resoldre els reptes que es proposaran a l'edició 2017 del torneig Robotseny. L'edició d'enguany, que es celebrarà el proper 10 de juny a Sant Celoni girarà entorn del packaging, o com trobar solucions per a l'emabaltge de productes.

El projecte Robotseny acosta la ciència i la tecnologia als centres educatius de la comarca del Baix Montseny. Implanta l'estudi de la robòtica dins del currículum escolar. D'aquesta manera tots els alumnes, independentment de la capacitat econòmica de les seves famílies, tinguin una aproximació a la robòtica. A través del disseny i la programació de robots desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes treballant de forma cooperativa. Després d'una bona acollida als centres educatius dels municipis del Baix Montseny durant el 2016 està previst ampliar el nombre d'escoles i instituts participants a l’edició del 2017.


El projecte també compta amb el suport del teixit industrial del territori. Les empreses participants assessoren els alumnes participants en la creació dels seus projectes, i col·laboren amb la cessió de material i amb una relació de reciprocitat en tant que representats empresarials visiten els alumnes a les escoles com a la inversa. En el cas de Breda participen del projecte les empreses Metral i Hohner.

 

Arxivat a:
Societat, Robotseny, Breda
Participació