La CSM convoca una nova manifestació contra la carretera de Les Illes a Sant Marçal

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny ja va avisar que es tornaria a mobilitzar un cop feta pública la resolució de la Ponència Ambiental

Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat el 20 de gener a les 16:16h
La manifestació del 15 de gener seguirà el mateix recorregut que la que es va fer l'abril de 2014
La manifestació del 15 de gener seguirà el mateix recorregut que la que es va fer l'abril de 2014 | Jordi Purtí
La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ja ha posat data per a la III Marxa en defensa del territori. Aquest proper diumenge 15 de desembre ha convocat una nova manifestació contra la construcció de la carretera Illes - Sant Marçal, dintre del Parc Natural del Montseny. La marxa començarà, com la primera l'abril de 2014, a la plaça Comtes del Montseny de Sant Celoni i es desplaçarà seguint la carretera BV-5114 fins la rotonda de Campins on hi haurà concentració i parlaments.

La CSM ja va expressar el passat 15 de desembre el seu desacord amb la resolució de la Ponència Ambiental de Territori i Sostenibilitat que donava llum verda --amb condicions-- a la construcció de la carretera i que, per tant, hi haurien noves accions reivindicatives i de protesta "contra la carretera que fa tres anys que hi venim lluitant. ara tornem a la casella de sortida". Des de la CSM es considera aquesta construcció una aberració ambiental especulativa.

Segons la resolució de la Ponència ambiental el vistiplau resta condicionat a la incorporació de mesures addicionals encaminades a restringir el paviment en aquells trams on sigui estrictament necessari, limitar l'amplada de la pista, i gestionar el possible increment de la freqüentació a l'entorn natural, en coherència amb allò que preveu l'estudi d'impacte ambiental.