Grups llibertaris i antifeixistes homenatgen Quico Sabaté a Sant Celoni

L'Assemblea de Joves Sant Celoni, Arran Baix Montseny i el Casal Quico sabaté fan una marxa de torxes en el 57è aniversari del seu assassinat

05 de gener del 2017
Actualitzat el 04 de gener del 2020 a les 12:23h
Capçalera de la marxa de torxes en homenatge a Quico Sabaté
Capçalera de la marxa de torxes en homenatge a Quico Sabaté | Pol Purgimon
Com cada 5 de gener diversos grups i associacions de caire llibertari i anarquista del Baix Montseny, Vallès Oriental i altres comarques catalanes s'han aplegat al cementiri de Sant Celoni per retre un nou homenatge a la memòria del maqui Quico Sabaté, assasinat en aquest municipi del Baix Montseny avui fa cinquanta-set anys. L'homenatge que s'ha portat a terme aquest migdia, al qual hi han assistit una vintena de persones, ha consistit en una ofrena floral.

I com es ve fent els darrers anys l'Assemblea de Joves Sant Celoni, Arran Baix Montseny i el Casal Quico Sabaté de Sant Celoni van fer ahir al vespre una marxa de torxes amb punt d'inici al carrer Santa Tecla on va ser assassinat el guerriller el 5 de gener de 1960, abatut pels trets del somatent i la Guàrdia Civil, i amb punt final al cementiri de Sant Celoni. La marxa l'obria una pancarta sota el lema "Qui oblida la història està condemnat a repetir-la. Som i serem antifeixistes".

Tal com diuen en el manifest l'Assemblea de Joves Sant Celoni va néixer per continuar "el que les nostres àvies van començar, per construir definitivament allò pel qual van lluitar: una societat lliure, justa i emancipada, que s'expressi en plenitud i sense cadenes que lliguin als desafavorits, sense opressors ni oprimits, sense vencedors ni vençutrs i sense feixismes que ens governin".

Per això remarquen que estan agraïts a Quico Sabaté i totes les guerrilleres antifranquistes "pel llegat de lluita i revolta que ens deixen". Conclouen que seran les seves dignes hereves "que entonarem amb una sola veu des de Sant Celoni o qualsevol lloc del món que serem antifeixistes sempre".

Aquests actes tenen com objectiu mantenir viva la flama dels ideals de Quico Sabaté cada 5 de gener. En els darrers vint anys les accions encaminades a fer conèixer la figura de Quico Sabaté s'ha intensificat malgrat que en aquest any 2017 la participació en els actes reivindicatius ha estat més baixa que en altres ocasions i que van tenir una especial rellevància l'any 2010 en motiu de commemorar-se el 50è aniversari de l'assassinat del maqui anarquista i antifeixista.
 

Ofrena floral a la tomba de Quico Sabaté al cementiri de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


 
Arxivat a