Santa Maria de Palautordera instal·larà càmeres de control de vehicles i matrícules

Es col·locaran en punts estratègics del municipi amb la finalitat de reduir els robatoris

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:04h
Santa Maria de Palautordera instal·larà càmeres similars a aquesta
Santa Maria de Palautordera instal·larà càmeres similars a aquesta | AJSAV
Santa Maria de Palautordera té previst per al 2017 insatal·lar càmeres de vigilància en alguns punts estratègics del municipi amb l'objectiu de reduir el nombre de robatoris. No es tracta de vigilar persones, explica l'alcalde Jordi Xena, sinó que és un sistema de control de vehicles i matrícules que puguin estar entrades en una base de dades que disposa la policia i en cas de detectar-se un vehicle sospitós "automàticament avisa la policia".

Aquestes càmeres serien molt similars a les que s'han instal·lat recentment en diversos punts de Sant Antoni de Vilamajor, però també s'han visitat altres municipis on ja fa temps que aquest sistema de control és operatiu i, segons l'alcalde, es veu com les gràfiques dels robatoris han baixat. Per tant, Jordi Xena avala la instal·lació per tres motius principals: el control intimidatori, l'element de dissuasió i la reducció dels fets delictius.

L'alcalde de Palau manifesta que d'aquest tema, proposat per la policia local, també n'ha parlat amb diverses associacions de veïns dels barris de Can Bosc, Can Pagà, Els Bruguers i el Pont Trencat i assegura que han estat molt receptius i veuen bé la iniciativa "perquè són els perjudicats i ens demanen que prenguem mesures de prevenció, ja que tot i que el nombre de robatoris no és exagerat sí que hi ha la sensació d'inseguretat". El cost de la instal·lació inicialment és de 145.000 euros tot i que aquesta quantitat podria ser inferior i fins i tot podria donar-se el cas que les càmeres fossin de lloguer.

La proposta presentada pel grup municipal de CiU, va tenir el rebuig de la CUP per considerar que abans hi ha altres prioritats i del PSC que ho considera car i dubte de la seva eficàcia. ERC per la seva banda ho troba car però a la vegada necessari.