Més de 300 persones acomiaden el bisbe emèrit Jaume Camprodon a la catedral de Girona

El bisbe Francesc Pardo ha destacat la "fe, senzillesa i amor per Catalunya" del religiós durant l'homilia de la missa exequial

per Redacció , 29 de desembre de 2016 a les 16:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 300 persones han acomiadat el bisbe emèrit Jaume Camprodon durant la missa exequial en record a la seva ànima a la catedral de Girona. La celebració, com havia expressat ell mateix a les seves últimes voluntats, ha estat marcada per la senzillesa i l'homilia s'ha cenyit a la normativa del ritual romà. 

Durant la lectura, el bisbe Francesc Pardo ha evitat els elogis, però sí que ha volgut posar de relleu "les conviccions, el testimoniatge i les actituds" de Jaume Camprodon. D'ell n'ha destacat la "fe, la senzillesa i l'amor per Catalunya" al llarg del seu ministeri. Al final de la celebració, s'ha llegit un missatge de condol enviat pel Papa Francesc des del Vaticà.


L'arquebisbe de Tarragona, el cardenal de Barcelona, l'abat de Montserrat, bisbes, preveres i diaques de la diòcesi han assistit a l'eucaristia en record del bisbe emèrit. La missa exequial també ha comptat amb una nodrida presència d'autoritats, encapçalades pel president de la Generalitat Carles Puigdemont.

 

Participació