El Montseny renova la Carta Europea de Turisme Sostenible

La CETS és una distinció que reconeix que un territori, entorn un espai protegit, disposa d'una estratègia turística sostenible

Redacció
23 de desembre del 2016
Empreses del Montseny adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)
Empreses del Montseny adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) | XPN/ Diputació de Barcelona
El Parc Natural del Montseny ha renovat la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una certificació gestionada per la Federació Europarc i que ha rebut, juntament amb altres dinou espais protegits d'arreu d’Europa. La Carta Europea de Turisme Sostenible és una distinció que reconeix que un territori, entorn un espai protegit, disposa d'una estratègia turística sostenible. En la renovació s'han incorporat set empreses turístiques més vinculades amb aquest espai natural, amb les quals sumen ja disset les empreses del Montseny adherides a la certificació turística europea.

Després de cinc anys amb aquest reconeixement, ja que el primer el va obtenir l'any 2011, el Montseny ha renovat la Carta Europea de Turisme Sostenible a partir d'un exercici que ha permès posar en pràctica un model de desenvolupament turístic que li ha permès satisfer les expectatives més exigents, en les quals hi juga un paper molt important la població local així com els gestors del seu patrimoni juntament amb uns serveis turístics de qualitat.

Al llarg d'aquests darrers cinc anys, el Montseny ha implantat un reconeixement d'aquelles empreses turístiques que assumeixen un compromís per la sostenibilitat a partir de la signatura d'un acord de col·laboració amb l'espai natural protegit. En el primer reconeixement van ser deu les empreses signats de la carta, i en aquesta renovació han estat set empreses més les que s'han compromès a fomentar els valors de la carta.

Aquestes noves empreses són l'alberg la Casanova de Sant Miquel, d'Aiguafreda; el restaurant Can Galderich, de Santa Eulàlia de Ronçana; la granja ecològica Escosalgot, Muralles.cat, del centre d'informació del Brull; l'Hotel Ripoll, de Sant Hilari Sacalm; Aparthotel Som de l'Om, de Sant Esteve de Palautordera i Viladraueducació, empresa d'educació ambiental.

L'adhesió d'aquestes noves empreses es va realitzar en el marc de la 17ena sessió del Fòrum del CETS celebrada a Samalús el passat 14 de desembre, en la qual es van aprovar també els criteris de permanència en el projecte basat en participació activa de les empreses en el projecte.