Arbúcies, en dos anys, un 52 per cent més de recursos per reutilització de llibres de text

El projecte gestionat per les AMPA del municipi i l’ajuntament compta amb la participació de més de 650 alumnes

Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:26h

Arbúcies desenvolupa des de fa deu anys el projecte de reutilització de llibres de text per alumnes de primària i secundària del municipi. El projecte s'ha mantingut els darrers anys, malgrat la desaparició d'ajuts d'altres administracions. El projecte està gestionat per les AMPA del municipi, representant els tres centres educatius arbuciencs, CEIP Carulla, Escola Vedruna i IES Montsoriu, i per l'Ajuntament d'Arbúcies en coordinació amb la regidoria d'Educació.

En el darrer curs escolar, més de 650 alumnes, de cicle mitjà i superior de primària i de secundària, s'han beneficiat del projecte que treballa en dues línies bàsicament. Per una banda, la reutilització de llibres de text fomenta valors de cooperació i responsabilitat entre els alumnes, i també valors mediambientals i de sostenibilitat. Per altra banda, les famílies participants es beneficien d'importants estalvis econòmics en l'adquisició de llibres de text, estalvi que pot arribar a suposar una rebaixa del 60 per cent del cost en alguns casos.

"Fem una aposta política clara per aquest projecte. Fomenten valors d'estalvi, cooperació i compartició de recursos, valors educatius fonamentals per a la nostra societat.", afirma el regidor d'Educació, Jaume Salmeron. Els darrers dos anys, l'ajuntament ha incrementat en un 52 per cent els recursos econòmics destinats al projecte de reutilització de llibres de text. L'any 2017, el consistori arbucienc aportarà 8.395 euros que es distribuiran en funció del nombre d'alumnes participants a cada centre.

Una altra línia de treball encetada des de la regidoria d'Educació és estudiar i proposar una ampliació del projecte als cursos de cicle inicial de primària, ja que els alumnes de 1r i 2n n'estan exclosos actualment. Dues mesures que, sumades a la voluntat política municipal, ajuden a millorar i garantir la continuïtat del projecte.

Arxivat a