Consorci Forestal-Boscat, la llista més votada en les eleccions al CPF

Ha obtingut el 75,3% dels vots a les eleccions al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal | L'organisme mixt públic-privat renova la seva direcció per primera vegada en els darrers vint anys

Un moment de les votacions d'aquest dissabte
Un moment de les votacions d'aquest dissabte | Centre de la Propietat Forestal
Redacció
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:39h
La candidatura Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT ha obtingut el 75,3% dels vots a les eleccions al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, que s’han celebrat avui. Amb aquests resultats provisionals, i a l’espera del recompte dels vots per correu que es farà el proper dimarts, la participació ha estat del 24%, d’un cens de 3.548 propietaris forestals, titulars de finques que disposen de plans de gestió forestal.
  
En aquestes eleccions s’han presentat dues candidatures, la vencedora, que és el Consorci Forestal de Catalunya – BOSCAT, coalició que inclou Consorci Forestal de Catalunya (CFC), Federació d’Associació de Propietaris Forestals (BOSCAT), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unió de Pagesos (UP), encapçalada per Josep Maria Vila d’Abadal i Serra. La segona és l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre, encapçalada per Marc Comalrena de Sobregrau i Esteve.

En total, la candidatura Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT ha obtingut 641 vots i 206 han estat per a la candidatura de l’Institut Agrícola Català Sant Isidre. Amb aquests resultats, provisionalment quatre dels cinc vocals recaurien en Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT, mentre que l'altre quedaria en mans de l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre.
 
La jornada electoral s’ha iniciat  aquest matí a les 10.30 hores i ha finalitzat a les 18.00 hores i els propietaris forestals han pogut votar en 16 meses electorals repartides per tot el territori català.

El nomenament, el 23 de desembre
 
El proper divendres, 23 de desembre, es nomenaran els cinc vocals representants de la propietat forestal privada, que designaran, d’entre ells, el vicepresident primer del Centre de la Propietat Forestal. Aquests nous representants seran la veu de la propietat al Consell Rector durant els pròxims cinc anys.
 
Les darreres eleccions que s’havien fet van ser l’any 1997 i no s’havien tornat a convocar fins ara, tot i les reiterades peticions dels representants de la propietat privada en el Consell Rector i de les organitzacions agràries i forestals de Catalunya.
 
El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb competències en l’ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya (el 70% de la superfície forestal de Catalunya).
 
Amb del CPF, els silvicultors disposen d’un organisme d’administració pròpia, que integra les diferents competències amb incidència en els boscos privats de Catalunya i que els permet que participin activament en l’establiment de les polítiques forestals.