La Colla de Geganters de Sant Celoni fa una mica més d'història per «La Marató» de TV3

El Baix Montseny demostra una vegada més la seva solidaritat

18 de desembre del 2016
Actualitzat a les 23:10h
La Colla Gegantera de Sant Celoni onze hores  caminant per La Marató de TV3
La Colla Gegantera de Sant Celoni onze hores caminant per La Marató de TV3 | Miquel Comas Dorca

Si algú es pensava que la Colla de Geganters de Sant Celoni ja ho havia fet tot després d'anar amb els gegants a Montserrat a peu, pujar al Turó de l'Home, fer el Camino de Santiago, baixar esquiant, fer la Marató de Barcelona o la cursa de la Mercè, entre tantes i tantes altres coses que podrien semblar inversemblants, estava equivocat perquè la paraula impossible no existeix en el seu diccionari. Avui, diumenge 18 de desembre, aquesta colla de geganters ha tornat a posar el nom del poble al mapa en motiu de La Marató de TV3 -dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars- perquè, en una activitat conjunta amb l'Institut Gutmann han recorregut els 45 quilòmetres que separen Badalona de Sant Celoni a peu.

La sortida, amb en Martí i la Maria del Puig, s'ha fet a les set del matí de l'Institut Gutmann i, tal com havien previst, han fet l'entrada a la plaça de la Vila de sant Celoni poc després de les sis de la tarda. El recorregut l'han fet més de seixanta geganters i geganteres.

"Els gegants ens fa grans" és el lema que donen les dues entitats en un missatge solidari que busca millorar vides. En el trajecte han passat per set municipis del Vallès Oriental i el Baix Montseny: Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Montornés del Vallès, Vilanova del Vallès, La Roca del Vallès, Santa Agnès de Malanyanes, Llinars del Vallès, Vilalba Sasserra i Sant Celoni culminant un recorregut que no es presenta gens fàcil. En la majoria d'aquests municipis els esperaven les colles locals de gegants. La gent pot col·laborar a fer més gran la gesta comprant una polsera.

Aquesta és sens dubte una activitat destacada de La Marató de TV3 d'aquest any 2016 que celebra la 25a edició. Però tot el Baix Montseny, com cada any, es mou per col·laborar solidàriament a una causa. A Sant Celoni, en concret hi ha una quarentena d'activitats previstes, coordinades pel Col·lectiu 08470. A Breda hi destaca el cinquè pessebre vivent i altres activitats. També a Arbúcies hi ha un programa. I a Campins fan un canicross solidari.

La Colla de Geganters de Sant Celoni camina per La Marató de TV3 Foto: Colla de Geganters de Sant Celoni


El festival de patinatge i el concert de Nadal d'Hostalric també aporta solidaritat i a Llinars del Vallès hi destaca la paella popular i el quinto familiar. A Sant Antoni de Vilamajor han organitzat una caminada popular i un espectacle de màgia. A Sant Feliu de Buixalleu Quina solidària i a Santa Maria de Palautordera un ampli ventall d'activitats com la caminada que organitza el CEP, les petjades solidàries de l’Abecan, trenet tripulat o cantades de nadales, entre altres propostes.

A Vilalba Sasserra diferents activitats entre les quals l'enlairament de globus i a Vallgorguina per una donació de 10 euros es pot jugar a futbol, gaudir d’un bon esmorzar i emportar-te una bossa de regal. També com cada any faran la tradicional "pesada de la cistella".

Pessebre Vivent a Breda Foto: AJB



Patacot i Fandango els dos galls que s'haurà d'endevinar el pes a Sant Celoni Foto: NBM