tecnologia

El Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor impulsa un museu virtual

El Vilamajor Museu Virtual inclou vint-i-dues col·leccions en 3D referenciades al patrimoni arquitectònic, pictòric i cultural del municipi

per Redacció, 17 de desembre de 2016 a les 15:31 |
Una de les imatges del Vilamajor Museu Virtual | Centre d'Estudis Sant Pere
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Vilamajor Museu Virtual és on el Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor (CESPV) ja és una realitat. Mitjançant a l'aplicació de la nova tecnologia que ofereix Sketchfab es dóna a conèixer part del patrimoni del municipi. En aquest sentit, s'han creat vint-i-dues col·leccions en 3D on es poden observar els diferents actius patrimonials de la comunitat. Algunes d'aquestes col·leccions fan referència al patrimoni arquitectònic, pictòric i cultural com, entre altres, el baptisteri de Sant Pere decimate, l'església de Sant Pere o la porta de l'església de Sant Pere.

Algunes també fan referència a la cultura popular com el Nan Quico del Montseny, el capgròs Joan I "el caçador" i el capgròs Pere III "el cerimoniós". També hi ha un apartat dedicat a un bust de bronze que representa a Ramon Puig Costa (1934-2006). Pot ser observada a La Mongia de Sant Pere de Vilamajor i que s'ha titulat "Lúltim pastor de Vilamajor?". Tanmateix hi ha un enllaç a les restes del crani d'un humà recuperat en una intervenció arqueològica i que actualment és en fase d'estudi.

 

Participació