Carme Forcadell declararà aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acusada de desobediència i prevaricació per permetre que la cambra votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Poques hores abans de la declaració, la solidaritat amb la presidenta del Parlament i expresidenta de l'ANC s'ha multiplicat a les places d'arreu de Catalunya. Centenars de persones, una part de les quals en els pobles del Baix Montseny, han participat a les desenes de concentracions convocades a davant dels ajuntaments per part de les entitats sobiranistes de la mateixa Assemblea, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM en un acte que ha servit per recuperar la unitat del sobiranisme després d'una setmana de divisió.

El text, llegit a desenes de places del país, ha denunciat "la incapacitat i la manca de voluntat del govern espanyol per resoldre democràticament un problema polític". A més, ha criticat l'"operació diàleg" iniciada per l'executiu Rajoy: "El diàleg ha estat sempre la nostra bandera i ara no l'abandonarem. Davant els qui avui gesticulen amb el diàleg però mantenen la judicialització com a única concreció de la seva acció política, nosaltres, els demòcrates, creiem en el diàleg d’acord amb les majories que neixen de les urnes i que configuren, donen sentit i legitimen el Parlament i els plens municipals", han conclòs les entitats sobiranistes.

Demà divendres 16 de desembre, molts alcaldes, regidors i ciutadans tenen previst concentrar-se seguint la crida de convocatòria del mateix divendres a les 8.15h dels càrrecs electes i alcaldes davant el Parlament per acompanyar la presidenta fins al TSJC.
 

Concentració a la sala de plens de Santa Maria de Palautordera Foto: JOan Rubiralta

 

Concentració a Vallgorguina Foto: NBM


 

Concentració a Breda Foto: NBM

 

L'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala llegeix el manifest a Sant Antoni de Vilamajor Foto: NBM

 

Sant Pere de Vilamajor també es concentra per fer costat a Carme Forcadell Foto: NBM


 

Concentració a Hostalric davant l'Ajuntament Foto: NBM