El rector de Sant Celoni col·laborador-notari de la diòcesi de Catalunya de «Confesor Go»

Jordi Maria Peña explica que l'app permet localitzar a sacerdotes catòlics disponibles en aquest moment per confessar

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:03h
Jordi Maria Peña, rector de Sant Celoni i col·laborador-notari de l'aplicació Confesor Go
Jordi Maria Peña, rector de Sant Celoni i col·laborador-notari de l'aplicació Confesor Go | Jordi Purtí
Una aplicació per a mòbils permet des del dia 8 de desembre localitzar a sacerdots catòlics disponibles per confessar en temples, parcs i places de tot l'Estat. L'eina coneguda com a Confesor Go, que de moment funciona només amb els dispositius android, ha reclutat fins ara un centenar de sacerdots i ja se l'han descarregada més de 4.000 persones.

Jordi Maria Peña, rector de Sant Celoni i únic col·laborador-notari que hi ha a la diòcesi de Catalunya, explica que amb aquesta aplicació es preten és que "allà on et trobis sàpigues en aquell precís moment quin confessor hi ha més a prop teu confessant en aquell instant". El rector de Sant Celoni explica que la seva missió és donar fe que els mossens de la diócesi de Catalunya que s'han adherit a la iniciativa són "sacerdots de veritat, incardinats en aquesta diòcesi i tenen llicència per confessar".

Quan un sacerdot consideri que existeix causa justa per posar-se a confessar en espais públics oberts, Confessor Go també estarà informant de la seva ubicació exacta, assenyala un vídeo explicatiu sobre l'aplicació però, en aquest sentit Jordi Maria Peña recalca queper la pròpia naturalesa del sacrament "no es pot confessar ni per mòbil, ni whatsapp, ni missatges, sinó que la confessió serà presencial i auricular allà on hi hagi el confessor".

La recerca es podrà realitzar per proximitat o per províncies i en prémer sobre cada ubicació apareixeran les dades del confessor: nom del sacerdot, any de naixement, any d'ordenació i direcció del lloc en el qual està confessant. Si el sacerdot està confessant en un lloc públic obert, també es mostrarà una fotografia del sacerdot, amb la finalitat que l'usuari ho reconegui.

A més, si es té activat el GPS del mòbil, tot tocant sobre el nom del sacerdot, la direcció o la icona, es pot obtenir la distància que separa l'usuari del confessor, així com la ruta més curta per arribar fins al lloc seleccionat.

Arxivat a