El bus d'Arbúcies i Sant Hilari podria enllaçar amb Santa Coloma a principis del 2017

El ple municipal aprova fer la petició formal a la Generalitat per resoldre una petició veïnal històrica

Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat el 14 de desembre a la 13:10h
Un bus de la Hispano Hilarienca
Un bus de la Hispano Hilarienca | Jordi Purtí

Els pobles d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm estan només a un pas de resoldre una demanda municipal històrica: aconseguir que el seu transport públic també faci parades a Santa Coloma de Farners, la capital de la comarca selvatana. Així ho explica el regidor d'Atenció a les persones de l'Ajuntament d'Arbúcies, Jaume Salmeron, qui avança que, si tot va com ha d'anar, aquest servei es podria activar al llarg del primer trimestre del 2017. En aquest sentit, en el darrer ple de l'Ajuntament arbucienc es va aprovar per unanimitat fer la petició formal als serveis territorials de la Generalitat, els quals hauran d'estudiar qüestions tècniques relacionades, per exemple, amb els horaris de les línies. Sant Hilari Sacalm té intenció d'aprovar aquest mateix punt en el ple que celebrarà el 15 de desembre.

Actualment l'autobús que cobreix la línia que va de Sant Hilari i Arbúcies fins a Girona fa quatre viatges d'anada i quatre de tornada, sense que cap d'ells pari a Santa Coloma. "A la capital selvatana hi ha els jutjats, el Consell Comarcal, els serveis socials i de recaptació, el centre de salut mental o l'institut on es fa formació professional, i el fet de no poder arribar-hi amb el transport públic, suposa una limitació per als nostres ciutadans", subratlla el regidor, qui recorda que a la localitat hi ha molts joves que estudien a Santa Coloma de Farners i que han de pujar i baixar amb cotxe diàriament.

Adherits a la integració tarifària

En aquest sentit, Salmeron va recorda que a l'any 2014, ja van fer un primer pas per millorar el tema del transport públic, adherint-se a la integració tarifària de l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità). Abans d'aquest acord, només anar a Girona costava 8,45 euros. Ara, amb la targeta de 10 viatges, costa 2,90 euros, diu el regidor d'Atenció a les Persones, puntualitzant que aquesta aposta "ha estat molt bona i ja està consolidada". Arran d'això, l'equip de govern es va posar a treballar, juntament amb el consistori de Sant Hilari Sacalm, per aconseguir l'esperat enllaç amb Santa Coloma. "Existeix el compromís per part de la Generalitat, que serà qui haurà d'acabar de lligar els detalls tècnics amb a la concessionària (Teisa)", remarca Salmeron.

Així, en cas de fer-se efectiu l'acord aprovat en el ple municipal, la meitat dels viatges farien parades a la capital selvatana. La idea és que dels quatre viatges d'anada a Girona, els dos primers del matí parin a Santa Coloma, sobretot pensant en els estudiants. Els altres dos es farien de tornada, concreta el regidor.

D'altra banda, l'equip de govern també s'està començant a plantejar la connectivitat del transport públic amb Vic. "Els veïns d'Arbúcies tenen molta relació amb la capital d'Osona, sobretot per assistir al mercat setmanal o en el cas dels més joves per anar a la Universitat de Vic, que els queda més a prop que la de Girona (UdG)" explica Jaume Salmeron, qui ressalta que aquest pas també el volen fer consensuadament amb el consistori de Sant Hilari Sacalm.

 
Arxivat a