Sant Celoni acull la «Llum de Pau de Betlem» amb l'AEG Erol La Salle d'amfitrió

El lema d'enguany ha estat "Per un mar de pau"

12 de desembre del 2016
Actualitzat el 13 de desembre a les 8:45h
La Mediterrània simbolitzada amb la Llum de pau a Sant Celoni
La Mediterrània simbolitzada amb la Llum de pau a Sant Celoni | AEG Erol La Salle Sant Celoni
Aquest diumenge a la tarda la plaça de la Vila de Sant Celoni unes quatre-centes persones han convertit en un gran escenari on s'ha celebrat l'acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Catalunya. Es tracta d'un projecte internacional escolta i guia que té lloc cada any quan s'acosta Nadal. És una flama que els Escoltes i Guies d'Àustria encenen a Betlem, i des d'allà s'escampa arreu del món, simbolitzant la pau.

I en aquest sentit, el lema d'enguany ha estat "Per un mar de pau", ja que els organitzadors consideren que no poder ser indiferents al drama humà que està tenint lloc a la Mediterrània i que durant aquest any 2016 ja han perdut la vida prop de 3.000 persones que han intentat creuar el mar, ja sigui fugint d'una guerra o bé buscant un futur millor "i es troben amb una Europa hostil que priva el dret d'asil".

Els minyons i escoltes de Catalunya han volgut remarcar també la simbologia del mar, lsempre carregat de contrastos i contradiccions "una simbologia que fàcilment ens permet connectar amb temes com la justícia, la pobresa, l'entesa entre pobles, la guerra, els refugiats o la immigració". Per això, aquest 2016 l'encesa de la "Llum de la Pau de Betlem" és un símbol d'esperança per un mar de Pau i consciar infants i joves sobre aquesta tragèdia i tanmateix "interpel·lar-nos a cadascun i cadascuna de nosaltres també a un nivell més interior".

L'agrupament escolta amfitirió ha estat l'Erol de La Salle Sant Celoni, i ha comptat també amb la presència de l'agrupament La Traca de La Salle Premià de Mar. A la plaça de la Vila es van fer diversos actes de rebuda i parlaments i encesa d'espelmes simbolitzant la mar Mediterrània com a mar de pau. Tothom qui va voler es va poder endur la Llum de pau a casa seva.
 

Rebuda de la Llum de pau a Sant Celoni Foto: Erol La Salle Sant Celoni



 
Arxivat a