Dijous negre amb quatre morts, un a Sant Celoni, a la vigília del pont de la Puríssima

Trànsit calcula que aquest vespre circularan per la xarxa viària catalana 500.000 vehicles i demana màxima precaució | Els Mossos d'Esquadra desplegaran 4.000 agents i faran 3.000 controls | La C-17 i la C-16, punts conflictius

Dos morts en un accident mortal a la C-37
Dos morts en un accident mortal a la C-37 | Edu Font/CanalTaronja
Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:24h
La xarxa viària catalana s'omplirà avui de vehicles, coincidint amb l'inici del Pont de la Puríssima. El Servei Català de Trànsit calcula que des d'aquesta tarda i fins dimarts circularan per les carreteres prop de 500.000 vehicles. El Departament d'Interior demana extremar la precaució a la carretera i recorda que, a més mobilitat, més risc d'accidents. Ahir ja es van registrar quatre víctimes mortals en tres accidents a diversos punts de la xarxa viària catalana.

Un xoc múltiple a la C-37, a l'altura de Manresa, va provocar dues víctimes mortals. La topada entre un camió i un turisme a la C-35, al Vallès Oriental, també va deixar un mort. El tercer accident mortal es va registrar al barri de Gràcia de Barcelona, amb l'atropellament d'un vianant.

Per prevenir possibles incidències els Mossos d'Esquadra desplegaran prop de 4.000 agents i faran 4.000 controls a les carreteres. Abans de les habituals proves d’alcohol, droga i velocitat, també reforçaran la vigilància dels conductors que es distreuen al volant, perquè l’ús del mòbil o d'altres dispositius, com la ràdio o el GPS, és la principal causa de sinistralitat. També desplegaran dos helicòpters i 15 equips de senyalització especial.

La C-16 i la C-17, els punts més conflictius

Segons Trànsit, entre avui i dimarts es concentrarà el volum més elevat de vehicles a les carreteres. A partir de dimecres vinent i fins diumenge calculen que circularan uns 410.000 cotxes, gairebé un 20% menys. Des de Trànsit preveuen que els principals problemes es poden concentrar a la C-16 i a la C-17, així com als accessos a Andorra. La gran aglomeració de cotxes a la C-17 estarà causada pel Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves, que rebran milers de visitants.

El Pont de la Puríssima coincideix amb l'obertura de la majoria de pistes d'esquí del Pirineu i per això les autoritats demanen prudència a les carreteres de muntanya, que poden concentrar problemes pel volum de trànsit que hauran d'assumir i perquè les condicions meteorològiques poden ser adverses.