Els plens de Palautordera i Breda aproven una moció de suport al referèndum

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat el 15 de desembre a les 21:47h
Ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
Ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí - Arxiu
Els plens dels ajuntaments de Santa Maria de Palautordera i Breda han aprovat una moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania. En aquest sentit, s'ha manifestat el suport del consistori a la resolució del Parlament de Catalunya per a la convocatòria d'un referèndum vinculant sobre la independència, com a molt tard, el setembre de 2017.

També s'acorda col·laborar en l'organització del debat sobre el procés constituent al municipi de forma coordinada amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), en el moment que les institucions iniciïn el seu desplegament. Es comprometen a fer una crida a la participació de la ciutadania, al costat de les entitats locals, per tal que sigui el màxim de transversal socialment i política.

La moció també mostra tot el seu suport als ajuntaments i electes investigats per la justícia per haver promogut i facilitat l'exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de manera pacífica, lliure i democràtica. Tanmateix, es condemna la politització de l'estament judicial espanyol i s'exigeix institucionalment una separació real de poders com a garantia de la democràcia.

A Santa Maria de Palautordera la moció es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals de CiU, CUP i ERC mentre que el regidor dekl PSC va demanar expressament que constés en acta que no participava de la deliberació d'aquest punt. a Breda es va aprovar per unanimitat dels grups municipals d'ERC, CiU, Tots per Breda i CUP.

D'altra banda, a Breda també es va aprovar per unanimitat una moció de suport al regidor del grup municipal de la Capgirem Vic, Joan Coma i Roura, arran de la investigació per presumpte delicte d'incitació a la sedició. La Plataforma Unitària per la República Catalana de Breda va ser l'encarregada de presentar les dues mocions. A Santa Maria de Palautordera la va defensar l'equip de govern de CiU.