Els electes de la CUP desafiaran l'Estat obrint els ajuntaments el dia de la Constitució

Consideren que la ruptura s'ha de fer des de baix i impulsada dels dels ajuntaments i els municipis | Uns 150 regidors i regidores han participat en la 5a Assemblea de càrrecs electes municipals

26 de novembre del 2016
Actualitzat el 27 de novembre a les 6:57h
Grup de regidors i regidores que han participat en la 5a Assemblea de càrrecs electes
Grup de regidors i regidores que han participat en la 5a Assemblea de càrrecs electes | Jordi Purtí
Els càrrecs electes de la CUP obriran els ajuntaments el dia 6 de desembre en un nou desafiament a l'Estat espanyol. Així ho ha anunciat l'organització anticapitalista aquest migdia en el decurs de la 5a Assemblea d'electes municipals de la CUP-Poble Actiu, que s'ha celebrat a Sant Celoni. Consideren que la ruptura s'ha de fer des de baix "impulsada des del ajuntaments i els municipis i superar els límits de la constitució".

Núria Gibert, membre del secretariat de la CUP i regidora a l'Ajuntament de Sant Cugat, Aleix Auber, alcalde de Capellades, i Eudald Calvo, alcalde d'Argentona,  són els que han posat veu per convidar tothom a qui consideri que el règim del 1978 ja és superat i ancrònic a desobeir democràticament "per anar fent passes cap a la desconnexió i que els drets socials estiguin per sobre de qualsevol cosa. Els oligolpolis no han de passar per davant dels drets de les persones".

De fet, la 5a Assemblea d'electes celebrada avui, amb l'assistència de prop de 150 regidors i regidores de tot Catalunya, tenia per objectiu coordinar les polítiques municipals per fer avançar el procés de ruptura independentista i debatre sobre les pases a seguir a partir d'ara i sobre accions ja realitzades, com l'obertura d'ajuntaments en festivitats imposades, referint-se d'una manera directa al 12 d'octubre. En aquest sentit, estan convençuts que hi haurà molts ajuntaments que obriran portes ja que l'AMI ha proposat que els electes treballin el dia de la Constitució.

D'altra banda, els electes de la CUP-PA presents avui a Sant Celoni s'han sumat al dol per Fidel Castro, líder de la revolució cubana mort avui als 90 anys d'edat. Núria Gibert ha assegurat que ha estat un referent i una gran pèrdua.
 

Aleix Auber, Núria Gibert i Eudald Calvo Foto: Jordi Purtí




 
Arxivat a