Concert del 70è aniversari de la coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm

Veus Alegres va portar a terme una transformació important fa ja uns quants anys, quan es van incorporar veus femenines

Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:06h
Concert del 70è aniversari de Veus Alegres de Sant Hilari
Concert del 70è aniversari de Veus Alegres de Sant Hilari | NBM
La coral Veus Alegres –antics Nois Alegres- va organitzar un concert a Sant Hilari Sacalm per commemorar els 70 anys de la seva existència. Al llarg de tot l’any la coral ha anat realitzant diversos actes per celebrar aquesta efemèride. Fa un mes va cantar a La Madeleine de París, davant una basílica plena de gom a gom, i va portar amb orgull el nom de la capital de Les Guilleries a la capital francesa. Veus Alegres va voler reconèixer i agrair l’esforç i l’entrega de tots els ex cantants i els ex directors del cor Nois Alegres –especialment, en Mariano Brugués, el primer director i fundador-. “La seva aportació ha estat indispensable per poder recórrer aquest llarg camí”, va reconèixer Josep Maria Bonvehí, President de la coral.

Veus Alegres va portar a terme una transformació important fa ja uns quants anys, quan es van incorporar veus femenines que van permetre afrontar nous reptes. En els últims anys la coral ha fet concerts a Montserrat, a Santa Maria la Maggiore de Italia, a Santiago de Compostela, a la Sagrada Família de Barcelona i a Euskadi, al marge del ja esmentat concert a París. Però ara la coral mira cap al futur i afronta nous reptes com els concerts projectats a Praga i a Califòrnia (EEUU), i a nivell musical plantejar-se una obra tan compromesa com el Glòria de Vivaldi.

El concert del 70è aniversari es fer a l’església de Sant Hilari Sacalm el passat dia 20 i va comptar amb la participació de cinc altres corals: Fructus Temporis d’Olot, Cor Sinera de Barcelona, Eswèrtia de Manresa, i les corals Ametista i Lutiana d’Arbúcies i Sant Hilari.