Localitzat a Sant Celoni el niu de la vespa velutina

S'ha avistat al capdamunt d'un arbre plataner a la llera del Pertegàs

23 de novembre del 2016
Actualitzat el 24 de novembre a les 9:36h
El niu de la vespa velutina a la llera del Pertegàs
El niu de la vespa velutina a la llera del Pertegàs | Anura Montseny

Des que a principis d'aquest mes de novembre es va detectar la presència de la vespa velutina al Baix Montseny i, especialment a Sant Celoni i Gualba, que si li estava seguint el rastre per descobrir on niaven. El vent i la pluja d'aquests darrers dies ha provocat la caiguda massiva de fulles que ha facilitat posar al descobert el niu, clarament visible, en un dels plataners que hi ha a la llera del Pertegàs.

Els agents rurals ja fa uns dies que el van avistar i recentment també ho ha fet Antoni Armengol, de l'empresa de control de plagues Anura Montseny, que és qui també va avisar la presència d'aquesta vespa d'origen asiàtic al Baix Montseny. Reitera que "ha vingut per quedar-se i ens haurem d'anar acostumant amb aquest nou paisatge". Es tracta d'un niu de grans dimensions que ara no hi ha cap vespa però que hi han conviscut al vostant de mil vuit-centes vespes i les que han sobreviscut estant hivernant i, "segurament no massa lluny d'aquí", explica Antoni Armengol.

Que el niu s'hagi localitzat al capdamunt d'un platan no es gens estrany ja que el seixanta per cent dels casos trobats han niat en zones fresques i arbres alts i sempre evitant les coníferes. Tal com ja vam informar a BaixMontseny.info, la vespa velutina es mostra molt pacífica amb els humans i els seus objectius predilectes són els eixams d'abelles de la mel cosa que provoca molts problemes als apicultors, però també s'alimenten d'insectes polinitzadors.

 

Arxivat a