Palau dedica unes jornades als camps de concentració franquistes

Divendres i dissabte se celebren les VIII Jornades de la Importància de la Memòria

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:12h
Foto que il·lustra el cartell de les VIII Jornades  de la Importància de la Memòria de Santa Maria de Palautordera
Foto que il·lustra el cartell de les VIII Jornades de la Importància de la Memòria de Santa Maria de Palautordera | AJSMP
Camps de concentració franquistes: Concentració o extermini? aquest és el títol de les VIII Jornades de la Importància de la Memòria que s'inauguren oficialment aquest vespre a partir de dos quarts de set a la Quadra, sala cultural de Santa Maria de Palautordera i que s'allargaran fins demà, tot i que durant la setmana ja s'han portat a terme algunes activitats.

Obriran les jornades el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Sergi Zamora; la historiadora palauenca Montserrat Garriga i l'escriptor Ramon Gasch, just abans de la conferència i debat "els camps de concentració a Catalunya, 1938-1942", a càrrec d'Aram Monfort, historiador i professor de la UAB.

Per demà està previst un recorregut per l'exposició temporal Vencedors i Vençuts, guiada i comentada per Montserrat Garriga. De la mateixa manera que s'ha previst el concert "El cant dels exilis: Casals i Pahissa", a càrrec de la Fàbrica de Lied. La cloenda anirà a càrrec de l'alcalde Jordi Xena, Montserrat Garriga, Ramon Gasch i Eduard Claver, membre de l'Associació Cultural Frederica Montseny.

Durant la setmana hi ha hagut una exposició bibliogràfica, l'exposició temporal Vencedors i Vençuts, el programa En Veu de Dona de Ràdio Vitamènia, dedicat a les Jornades de la Importància de la Memòria i el passi del documental El preu de la memòria" adreçat als alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Reguissol de Santa Maria de Palautoredera.