El govern de Flandes s'interessa per l'experiència del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Celoni

La delegació de Flandes ha pogut conèixer el funcionament i el treball conjunt entre escoles i agents socials en cinc dels projectes d'aquest Pla educatiu

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat el 19 de novembre a les 11:42h
L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, i tècnics municipals amb la delegació de Flandes a Sant Celoni
L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, i tècnics municipals amb la delegació de Flandes a Sant Celoni | AJSC
L'Ajuntament de Sant Celoni ha rebut la visita d'una delegació del govern de Flandes formada per tècnics municipals i entitats del tercer sector interessats en conèixer l'experiència del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Celoni. Els professionals de Flandes han estat molt interessats en el concepte de comunitat educativa àmplia del Pla Educatiu d'Entorn que parteix de la necessitat d'una acció coordinada entre les escoles i els agents socials del municipi per esdevenir veritables agents de transformació social. En aquest sentit, s'entén la comunitat educativa com el conjunt d'alumnes, famílies i mestres i professors, però, també, en formen part les entitats educatives, culturals, esportives i de lleure, les empreses i les administracions.

La delegació de Flandes ha pogut conèixer el funcionament i el treball conjunt entre escoles i agents socials en cinc dels projectes del Pla Educatiu d'Entorn com són el Projecte xarxa, Robotseny, Voluntariat educatiu, Projecte d'orientació a l'ESO i Ajuntament Jove. També, han tingut l'oportunitat de conèixer el treball educatiu que realitza l'Institut Baix Montseny i l'experiència del projecte Ethos de mesures alternatives en benefici de la comunitat basat en el decret de drets i deures de l'alumnat explicat per boca de l'equip directiu del centre i un dels alumnes participants.

L'alcalde Francesc Deulofeu, que va acompanyar la delegació el passat 9 de novembre, va assegurar que "planificar i compartir objectius i mirades entre centres educatius, entitats, empreses i serveis municipals facilita processos de canvi i és clau per treballar per l'èxit educatiu i la cohesió  social".

Aquesta visita s'emmarca en el conveni de col·laboració entre el govern de la Generalitat de Catalunya i el govern de Flandes i gira al voltant de l'estudi de bones pràctiques sobre la "cooperació entre l'educació formal i no formal en plans educatius i comunitaris".

Arxivat a