edat mitjana

En marxa la cinquena edició del Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric

Es fa avui i demà al Centre Cultural Serafí Pitarra

per Redacció, 17 de novembre de 2016 a les 16:42 |
Cinquena edició del Seminari Medieval d'Hostalric | La Selva Comunica
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cinquena edició dels Estudis Medievals d'Hostalric ja és marxa. Se celebra avui dijous 17 de novembre i demà divendres 18 de novembre a la sala Serafí Pitarra d'aquest municipi baixmontsenyenc de la Selva. Hostalric, és el punt de trobada d'arqueòlegs, historiadors, historiadors de l'art, professors, estudiants, investigadors i tothom que estigui interessat en la història per tal de debatre i parlar de la història medieval catalana.
 

Des de primera hora del matí es presenten ponències i comunicacions relacionades amb les històries del dia a dia a l'Edat Mitjana. Aquest any és l'edició amb més comunicacions presentades al Seminari, un total de setze. La procedència dels comunicants és diversa: Catalunya, València i Portugal.

La primera ponència d'aquest matí ha estat la que ha presentat Alejandro Martínez (UdG) que ha fet una àmplia exposició sobre el dia a dia de l'alta noblesa medieval. A la tarda, la Dra Rosa Lluch (UB) presenta una ponència que porta per títol "La vida als masos de la Catalunya Vella a l'edat mitjana".


Demà divendres es presentaran dues ponències més. Obrirà el torn la Dra Rosa Alcoy (UB) amb el tema "Temps i espais quotidians en la pintura catalana del gòtic: impossibilitats, transicions i interrupcions del dia a dia". A continuació, la Dra Karen Stöber (UdL) intervindrà amb la ponència "Obediència, silenci i humilitat? Una mirada a la vida en un monestir medieval".Després de cada ponència s’obre un col·loqui. Com a activitat cultural, demà es farà una lectura de poemes de Ramon Llull.
 

El Seminari d'Estudis Medievals està organitzat per l'Ajuntament i l'Arxiu Històric d'Hostalric i compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona i l'Institut de Recerca Històrica.
 

 

Participació