Cuina de sobrances a Breda pel foment de l'aporofitament del menjar

Les Cuineres de Sils, al mercat setmanal

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:13h

Mercat setmanal de Breda Foto: Jordi Purtí


El proper diumenge, amb motiu del cicle La cuina de les sobrances a La Selva, les Cuineres de Sils habilitaran una parada al mercat setmanal de Breda on faran obsequis de tastets dels seus plats. La parada comptarà també amb educadores mediambientals per a fomentar les bones pràctiques d'aprofitament del menjar i repartir el receptari col·leccionable de la Cuina de les Sobrances i tovalles individuals de la mateixa temàtica i amb jocs relacionats impresos. L'acte s'emmarca en la campanya del Consell Comarcal de La Selva amb motiu de la Setmana Europea de la prevenció de residus, que enguany es celebra del 18 al 27 de novembre.

La campanya també compta amb dos tallers de cuina impartits per les Cuineres de Sils i les finalistes del concurs de receptes d'aprofitament La meva cuina més creativa amb aliments sobrants, celebrat a la campanya del 2015. Els tallers es celebraran al Food Lab de Riudellots de la Selva, el divendres 25 i al Domus Sent Soví d'Hostalric, el dissabte 26 de novembre.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa que promou la implementació d'accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d'una setmana. Segons dades de l'Agència de Residus del 6,3% del total de residus municipals generats a Catalunya són fracció orgànica, i equival a dir que un català malbarata cada any prop de 35 kg de menjar. L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar a la població sobre aquest malbaratament d'aliments i dotar de recursos per a evitar-ho.