Carles Puigdemont: «La llibertat que volem com a país va lligada a la cultura»

El president de la Generalitat ha inaugurat el Teatre Auditori de Llinars del Vallès | El nou equipament s'ha construït amb criteris ecològics i sense columnes i amb grans espais que permeten l'entrada de llum natural

11 de novembre del 2016
Actualitzat el 16 de novembre a la 13:11h
Inauguració del Teatre Auditori. Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès; Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; i Álvaro Siza, arquitecte del Teatre Auditori.
Inauguració del Teatre Auditori. Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès; Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; i Álvaro Siza, arquitecte del Teatre Auditori. | Diputació Barcelona
"Catalunya és una nació culturalment forta, capaç de fer grans aportacions a la cultura". Aquesta ha estat una de les idees que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat aquest vespre a Llinars del Vallès en motiu de la inauguració oficial del Teatre Auditori. Ha recalcat que la cultura és la clau de la supervivència com a catalans que al llarg dels temps hem estat capaços d'expressar en tots els sectors "hem sabut sempre que l'emoció de la llibertat que volem com a país va lligada a la cultura".

Puigdemont no dubte que el Teatre Auditori, en funcionament ja des de fa un any,  marcarà un abans i un després ja que les generacions futures en parlaran perquè aquest equipament expressa "la salut i riquesa anímica d'una ciutat en temes culturals". El president de la Generalitat ha estat acompanyat en la inaguració per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa,que ha remarcat la importància de la xarxa de ciutats de la demarcació amb teatre auditori, i ha manifestat la voluntat que continuïn tenint; l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, que ha posat en valor el "gran treball de l'arquitecte adaptat a la dimensió del nostre poble", i també que "Llinars ha apostat decididament per la cultura", tenint en compte les dificultats del moment en què es va iniciar l'obra, en plena crisi econòmica; i l'arquitecte de l'obra, Álvaro Siza Vieria.

Aquest nou equipament cultural acollirà l'activitat de totes les entitats culturals i recreatives del municipi, d'entitats privades i d'empreses, i té també com a objectiu esdevenir un centre escènic de referència de les comarques del Montseny. El Teatre de Llinars del Vallès, construït amb criteris ecològics, s'ha fet sense columnes, a partir de murs i lloses de formigó, de manera que s'han pogut crear grans espais, els quals tenen llum natural, amb obertures que permeten veure la natura que l'envolta.
 
Aquest vespre s'ha descobert una placa commemorativa, s'han visitat les instal·lacions del teatre, que disposa d'una Sala Gran, amb 296 butaques; la Sala Tallers, amb capacitat per a 250 espectadors, i la Sala Montseny, que ofereix 100 seients. A més, té 4 camerinos, 3 bucs d'assaigs i 4 magatzems. Un cop fet el recorregut, a la Sala Gran ha tingut lloc la inauguració oficial amb els parlaments de l'alcalde; la presidenta de la Diputació i el president Puigdemont, que ha tancat l'acte. 
 

Sala Montseny del teatre Auditori de Llinars del Vallès Foto: Jordi Purtí