El sumiller de Gualba Lluís Romero publica «Els vins secrets de Catalunya»

Un viatge als cellers de 30 elaboradors apassionats

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:22h
Lluís Romero ha publicat Els vins secrets de Catalunya
Lluís Romero ha publicat Els vins secrets de Catalunya | NBM
El pròxim dia 25 de novembre el sumilier de Gualba, Lluís Romero, presenta a Sant Celoni el seu nou llibre Els Vins Secrets de Catalunya (Cossetània Edicions), al Bar del Teatre Ateneu que també inclou un tast gratuït dels vins inicials de bona part dels cellers que surten al llibre. El llibre és un recorregut d'una selecció de trenta cellers d'arreu del territori català, de la Terra Alta fins a l'Empordà que permet conèixer persones ben especials, tècniques de treball, elaboracions de qualitat i, per descomptat, algun dels millors vins de Catalunya.

També és un reconeixements als petits viticultors catalans "viuen i senten el vi des del respecte i la passió per la terra, però no sempre són reconeguts". L'autor explica que tots els elaboradors que surten al llibre tenen moltes coses en comú. Són petits o mitjans productors de vi que acompanyen el raïm del cep fins a la copa, mirant d'intervenir mínimament, deixant que els ceps donin un fruit tan natural i expressiu com fos possible.

Lluís Romero Garrido (1974) és filòleg i sumiller. Combina la seva tasca com a professor amb les activitats entorn el vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col.laborat amb diversos restaurants Michelin. És l'autor de Grans vins a petits preus (Cossetània, 2015) i del blog El Racó del Clos. Actualment, concentra els seus esforços en una petita vinya-jardí d'on elabora el Clos dels Cims, el seu propi vi que va obtenir 88 punts Peñín en l'anyada 2014. També organitza cursos de tast i tasts privats a domicili, assessora botigues, webs i restaurants i, eventualment, fa de tertulià a la ràdio.