Els Mossos d'Esquadra detenen cinc lladres de domicilis que havien robat a Sant Celoni

El grup va cometre 14 robatoris a la comarca, el Barcelonès i el Maresme | En alguna ocasió els lladres van forçar vehicles per sostreure claus de pisos que els propietaris deixaven dins

Els objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra
Els objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:48h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord i les unitats d’investigació de les comissaries de Premià de Mar i de Badalona, van desarticular el 3 de novembre un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis del Vallès Oriental i d’arreu de Catalunya. El grup estava format per cinc persones d’edats compreses entre els 21 i els 28 anys i de nacionalitat xilena.

Segons ha explicat el cos policial en un comunicat, des del passat mes d’octubre van tenir coneixement de diversos robatoris especialitzats en domicilis de Parets i Sant Celoni i diverses poblacions del Maresme i el Barcelonès. Per aquest motiu van iniciar una investigació per tal de localitzar els presumptes autors, que van detectar que era un grup que treballava de manera organitzada.

Segons els Mossos aquest grup “actuava d’una forma coordinada, planificada i perfectament organitzada” basat en un modus operandi molt característic i especialitzat: buscaven cotxes d’alta gamma en centres comercials per detectar víctimes amb un alt poder adquisitiu i forçaven les portes amb l’objectiu de trobar les claus de casa dels propietaris. Amb les claus i les dades personals que podien trobar en el cotxe, el grup accedia al domicili de les víctimes sense forçar la porta i amb molta rapidesa. Per desplaçar-se l’organització utilitzava un cotxe de lloguer .

Arran de la localització d’un dels vehicles de lloguer els investigadors van identificar els components del grup criminal. Amb aquestes dades els agents van relacionar el grup amb 14 casos de robatoris amb força en els quals s’havia usat un modus operandi similar. A més de Parets del Vallès i Sant Celoni, els robatoris s’havien produït a Barcelona, Torelló, Vic, Ripoll, Cornellà, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Pol de Mar, el Masnou, Cabrera de Mar i Dosrius. En tots aquests fets els lladres van robar una gran quantitat de joies, rellotges, productes electrònics i diners en efectiu.
 

Els objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra Foto: Mossos d'Esquadra


Finalment, el 3 de novembre a la nit els quatre homes i la dona que formaven el grup van ser detinguts a Badalona poc després que robessin  en un domicili de Cabrera de Mar.
El dia següent els investigadors van realitzar dues entrades i registres als domicilis dels detinguts, amb l’autorització del jutjat d’Instrucció número 3 de Badalona. A dins hi van localitzar una gran quantitat de joies, rellotges, productes electrònics, bosses de mà de marques reconegudes i ulleres de sol. També van localitzar dues pistoles detonadores.
 

Els objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra Foto: Mossos d'Esquadra


Els cinc detinguts van passar a disposició judicial el 6 de novembre i el jutge va decretar l’ingrés a presó de tres dels detinguts.
 
La investigació continua oberta i no es descarta relacionar els detinguts amb més fets.
 
Arxivat a