meteorologia

Protecció Civil demana extremar la prudència per les fortes ventades

Les ratxes poden superar els 90 km / hora a les comarques de Barcelona

per Redacció, 9 de novembre de 2016 a les 13:00 |
Efectes d'un tornado a Llinars del Vallès | NBM
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del PROCICAT (Pla de Protecció Civil de Catalunya) per les afectacions que se'n poden derivar de les ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya SMC pel dia d'avui a tota la meitat sud de Catalunya, inclosa l'àrea metropolitana de Barcelona i Ponent, i als Pirineus.

Protecció Civil demana extremar la prudència a les zones urbanes on es poden produir incidències pel despreniment de mobiliari urbà, decoracions nadalenques ja instal·lades a la via pública i altres objectes, sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona i Lleida.


Segons les previsions de l'SMC, el fort vent afectarà durant tot el dia d'avui amb especial intensitat al migdia amb ratxes que podran superar els 90 km/h a les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre, Barcelonès i meitat sud de l’'àrea metropolitana de Barcelona, Ponent i Pirineus.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a l'hora de realitzar treballs en alçada, en la mobilitat i fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. En les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblen inestables i interrompre puntualment les activitats que suposen estar exposats a aquests forts vents.


També es recomana prudència en la pràctica d'activitats a l'aire lliure, sobretot a les zones de muntanya. Porteu l'equipament adequat i desistiu de fer l'activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill.

Es recomana estar atents a l'evolució meteorològica durant les pròximes hores i prendre les precaucions necessàries.


A més, tingueu en compte els consells del Servei Català de Trànsit en cas que conduïu en situació de vent:

- Reduir la velocitat, corregint les desviacions amb suavitat per mantenir la trajectòria del vehicle.

- En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
- Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
- Subjectar el volant de manera forta i segura amb les dues mans.
 

 

Participació