Endesa millora trams d'una línia elèctrica a Vallgorguina

Beneficia 2.400 usuaris del Baix Montseny i el Maresme

Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat el 10 de novembre a les 15:32h
Reforma en la línia elèctrica de Vallgorguina i el Parc del Montnegre i el Corredor
Reforma en la línia elèctrica de Vallgorguina i el Parc del Montnegre i el Corredor | Endesa

Reforma en la línia elèctrica de Vallgorguina i el Parc del Montnegre i el Corredor Foto: Endesa


Endesa ha acabat la reforma d’una línia a mitjana tensió amb l’objectiu de millorar el servei a 2.400 clients del Baix Montseny i el Maresme. La companyia elèctrica ha substituït 20 suports de fusta per uns de nous i hi ha instal·lat un aïllament de tipus polimèric, molt resistent. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 25.000 euros aportats íntegrament per Endesa, beneficia la qualitat del subministrament elèctric als municipis de  Sant Celoni i Vallgorguina i Sant Iscle de Vallalta (Maresme),.

 
La línia intervinguda surt de la subestació de Sant Celoni i té una extensió total de 47,6 quilòmetres, dels qual 32,1 són aeris i 15,5 subterranis. La intervenció s’ha fet en una sèrie de trams ubicats dins del terme municipal de Vallgorguina i, molts d’ells, dins del Parc del Montnegre i el Corredor. Els nous suports estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels convencionals, que eren de vidre. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.
 
Amb aquest tipus d’actuacions, des de la Companyia es treballa per assegurar el bon estat de les infraestructures i la xarxa per tal de poder seguir garantint un servei elèctric de qualitat a la comarques del Maresme i del Vallès Oriental.