Arbúcies ha viscut un gran cap de setmana en què la combinació de flora i fauna del Montseny, la gastronomia, la cultura i el patrimoni material i immaterial han convertit la fira de tardor i la festa del flabiol en una gran celebració i un dels esdeveniments de referència de la localitat.

Malgrat la previsió de pluja per tot el cap de setmana, els carrers d'Arbúcies s'han omplert de visitants per gaudir de la fira d'artesans, del tast de bolets, del so dels flabiols, així com dels diferents tallers i activitats per a la mainada i de les visites al Museu Etnològic del Montseny i del Jardí Dendrològic del Roquer.

El dissabte, es van inaugurar dues exposicions al Museu Etnològic sobre el Foto-Montseny 2016, també es va celebrar la conferència sobre les pomes del Montseny a càrrec de l'Emili Soms. A la tarda, la cobla Els Lluïsos va oferir l'audició i concert de sardanes obligades de flabiol a la plaça de la Vila. I, a la plaça dels Bosquerols va tenir lloc la castanyada amenitzada pels flabiolaires.

L'endemà, diumenge, es van servir més de 1,200 racions del tastet de bolets que, un dels reclams de la fira, juntament amb la cercavila de gegants, el ball d'espases i la roda de flabiols van fer omplir la plaça de la Vila de gom a gom. A més, durant tot el matí de diumenge també va tenir lloc la fira de luthiers i de productes flabiolístics a la plaça de les Olles i es van poder escoltar els flabiols als quatre cantons, que van ambientar els carrers i places de la vila.

Finalment, la fira de tardor del Montseny i la 32a festa del flabiol van concloure amb el gran concert de flabiols en què hi van participar una trentena de formacions i amb la castanyada a la plaça dels Bosquerols.

Tant la regidora de Promoció Econòmica, Maria Tayeda, com el regidor de Cultura, Manel Serras, han coincidit a afirmar que la fusió de les dues festes ha estat tot un encert, ja que es complementen molt bé i que, per tant, aquest no serà ni el primer ni únic any que es farà, sinó que consideren que juntes tenen un llarg recorregut. "Hi ha petits aspectes que s'han de millorar, però ho farem en properes edicions", han conclòs.