Arran Baix Montseny fa pintades a un monòlit franquista dedicat a un combatent

L’organització juvenil diu que "la impunitat amb la que els símbols feixistes són exposats arreu dels Països Catalans és intolerable"

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:20h
Així ha quedat el mònolit
Així ha quedat el mònolit | Arran
L'organització juvenil Arran del Vallès Oriental Baix Montseny ha pintat el monòlit franquista dedicat al combatent Francisco Bay Gualba situat a les Franqueses del Vallès. Segons han explicat, ho han fet per criticar "la impunitat amb la que els símbols feixistes són exposats arreu dels Països Catalans és intolerable".

El monòlit està situat a la carretera BV-5151 al quilòmetre 4,95 i té una inscripció gravada que diu "Caminante. Ruega a Dios por Francisco Bay Gualba. De 45 años, casado, vecino de Sabadell. Asesinado en este sitio por la barbarie marxista, el 16 de agosto 1936. Murió por Dios y por España".

Segons ha criticat Arran aquest monument "roman a la vista de tothom des de fa massa anys" i han lamentat que el franquisme "en cap cas és una cosa del passat, segueix present a diari" i que tot plegat "respon a una lògica d'un estat podrit, dominat per les mateixes elits de sempre". En aquest sentit, creuen que la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i del regidor de Vic, Joan Coma, responen a aquesta situació.