L'Ateneu de Sant Celoni es vol replantejar les relacions amb l'Ajuntament

La junta reivindica solucionar la problemàtica "de la confusió que genera la utilització del nostre nom per part de l'Ajuntament" | Dol el fet d'haver de suspendre el Concert de Cap d'Any

Redacció
05 de novembre del 2016
Actualitzat el 06 de novembre a les 11:53h
Concert de Cap d'Any organitzat per l'Ateneu de Sant Celoni l'any 2015
Concert de Cap d'Any organitzat per l'Ateneu de Sant Celoni l'any 2015 | Jordi Purtí
"Hem de replantejar, doncs, les imprescindibles relacions amb l'Ajuntament", aquesta afirmació es pot llegir en la darrera circular que la junta de l'Ateneu de Sant Celoni ha enviat al socis de l'entitat. En aquest sentit, consideren que s'ha de solucionar la problemàtica de no disposar de cap local social i, també, s'ha de preparar un pla estratègic de futur i, per això "el paper dels socis és clau".

En aquesta circular es fa una breu passada per la història quan l'any 2013 van ser escollits com a junta de l'Ateneu un grup de persones per impulsar el programa amb el que es van presentar a les eleccions i que en aquell moment tenien com a principal objectiu "evitar la desaparició de l'entitat, augmentar-ne el nombre de socis, modernitzar-la i donar-li activitat". Tres anys després diuen que estan satisfets perquè l'Ateneu de Sant celoni és viva, ha triplicat el nombre de socis i han comptabilitzat alguns èxits de públic i crítica per algunes activitats que han programat.

La junta, una vegada més, reivindica solucionar la problemàtica "de la confusió que genera la utilització del nostre nom per part de l'Ajuntament" i també el desencís per no haver aconseguit la gestió de l'espai de la cafeteria del teatre o un espai alternatiu estable dins el mateix immoble "estàvem convençuts que teniem un drets legals i també morals". recalquen que malgrat les freqüents reunions mantingudes amb l'Ajuntament sobre aquests temes "no hem tingut possibilitats d'aconseguir cap d'aquests objectius i això condiciona en gran manera el futur de la nostra entitat".

Reunions amb grups de socis

Davant d'aquesta situació, la junta es posa a disposició dels socis i proposa celebrar trobades amb grups d'associats per explicar-lis a fons la situació real de l'entitat, la del cafè de l'Ateneu, l'estat de comptes, els reptes de futur "i tot els que els pugui interessar".

També els dol el fet que després de dos anys d'omplir el Teatre Municipal Ateneu i quan començava a ser una tradició recuperada "ens hem vist obligats a suspendre el Concert de Cap d'Any, l'Ajuntament ha programat un concert de l'Orquestra Baix Montseny possiblement pel dia 8 de gener -s'han reservat la sala els dies 6,7 i 8 de gener- cosa que fa inviable la nostra proposta".

Per tot plegat, encara que els nous estatuts de l'entitat no obliguen a fer eleccions de junta fins al cap de quatre anys "creiem que és millor no demorar aquest nou impuls que l'entitat necessita". En aquest sentit es convocarà una assemblea ordinària per a la segona quinzena de gener de 2017 que servirà per renovar la junta, tal com preveuen els estatuts.
 

Una de les actrivitats organitzades per l'Ateneu de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí















 
Arxivat a