Concentracions a Sant Celoni i Palau en suport a l'alcaldessa de Berga

A Sant Celoni s'hi ha aplegat mig centenar de persones i a Santa Maria de Palautordera una trentena Campins i Vallgorguina amb l'estelada al balcó de l'Ajuntament en solidaritat amb l'alcaldessa de Berga

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat el 05 de novembre a les 10:50h
Concentració en suport a l'alcaldessa de Berga a Santa Maria de Palautordera
Concentració en suport a l'alcaldessa de Berga a Santa Maria de Palautordera | DBM
Mig centenar de persones, a títol individual i també representants d'entitats sobiranistes com Òmnium Cultural, l'Associació Catalana de Municipis i l'Assemblea Nacional Catalana, partits com la CUP, PDECat i ERC i col·lectius diversos s'han concentrat aquest divendres a la tarda a la plaça de la Vila de Sant Celoni com a mostra de suport a l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per mostrar el rebuig a la seva detenció i per fer costat als polítics, les institucions i la llibertat. La concentració d'aproximadament mitja hora s'ha fet amb una estelada de grans dimensions que s'ha penjat a la balconada de l'Ajuntament.

Una pancarta amb el lema "Hem pres la humil decisió de no retrocedir. Independència. #sommontseventurós", ha presidit la concentració de Santa Maria de Palautordera on s'han aplegat una trentena de persones entre les quals representants del plenari municipal, partits polítics i entitats sobiranistes. També s'ha penjat l'estelada a la balconada de l'Ajuntament. Al final de la concentració, el regidor de la CUP de Palau, Quim Framis, ha llegit un manifest de suport a la Montse.

Centenars de persones s'han concentrat a les set de la tarda davant d'ajuntaments d'arreu de Catalunya. La convocatòria ha estat impulsada per la CUP i s'hi han sumat l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació Catalana de Municipis.

La plaça Sant Pere de Berga ha estat una de les primeres a omplir-se: més d'un miler de persones han transmès el seu escalf a la batllessa de la ciutat. Carme Forcadell, presidenta del Parlament, i Joan Tardà, diputat d'ERC, entre altres autoritats, hi han estat presents. A Lleida, tot i la pluja, s'han aplegat davant l'ajuntament unes 250 persones, una xifra similar a la de la concentració de Tarragona. A Girona i Barcelona el nombre d'assistents ha estat superior, fregant el miler. 
 

Concentració en suport a l'alcaldessa de Berga a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí