La Diputació de Barcelona lliura bicicletes elèctriques a sis ajuntaments del Baix Montseny

Aquesta setmana l'han rebut Gualba, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera i Vilalba Sasserra

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:15h
Ajuntaments i entitats locals que han rebut una bicicleta elèctrica de la Diputació de Barcelona
Ajuntaments i entitats locals que han rebut una bicicleta elèctrica de la Diputació de Barcelona | Diputació Barcelona
Els ajuntaments de Gualba, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera i Vilalba Sasserra han rebut dijous d'aquesta setmana una bicicleta elèctrica que els ha lliurat la Diputació de Barcelona. Aquests pobles s'han acollit en un programa emmarcat en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d'eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l'adhesió al Pacte d'alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic. L'acte de lliurament l'ha fet el diputat d'Espais Naturals i Medi ambient, Valentí Junyent i en total s'han donat 202 bicicletes elèctriques a 102 municipis.

Previ a l'acte de lliurament, va tenir lloc una sessió informativa adreçada als tècnics municipals i les policies locals usuaris de les bicicletes, per explicar-los el programa de cessió de bicicletes elèctriques seguida d'una taula rodona sobre experiències municipals en l'ús d'aquest vehicle amb la participació de representants dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, que s'utilitzen per desplaçaments de treballadors; Subirats, pel foment del turisme; Mollet del Vallès, pel servei d'acompanyament a les escoles per la policia local, i Torelló, per intercanvi de llibres entre biblioteques municipals.
 
La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l'any 2008 per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. A l'any 2009 aquesta iniciativa es va estendre a d'altres serveis municipals i actualment, la cessió de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. Des de l'any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques.
 
Amb aquest lliurament, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 451 bicicletes, de les quals 141 bicicletes han estat per a la policia local i 302 per a serveis municipals de  226 municipis o entitats municipals de la demarcació de Barcelona.
 

Bicicleta elèctrica a Sant Antoni de Vilamajor Foto: Diputació de Barcelona