Desmunten l’estació de telecomunicacions del Domènec Refart d'Arbúcies

Després de 10 anys de lluites veïnals, l’Ajuntament ha aconseguit el desmantellament

Redacció
31 d'octubre del 2016
Actualitzat el 02 de novembre a les 11:30h
Les tasques de desmuntatge de l'antena de telecomunicacions ja ha començat
Les tasques de desmuntatge de l'antena de telecomunicacions ja ha començat | AJA
Aquest dilluns s'ha iniciat el desmuntatge de les antenes de telefonia mòbil situades al carrer Domènec Refart d'Arbúcies. Una fita que s'ha aconseguit després d'un procés de lluita que ha durat 10 anys i en què els veïns han jugat un paper molt important juntament amb el consistori i que, finalment, ha culminat amb l'abstracció de les antenes del carrer per situar-les en un nou emplaçament, el Turó del Pi.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde, Jaume Salmeron, s'ha mostrat molt satisfet i ha recordat que "ha estat una tasca que han fet els veïns i l'Ajuntament" i que quan es treballa conjuntament, "s'aconsegueixen coses que eren complicades i molt difícils i, en alguns moments, impossibles". Salmeron també ha volgut agrair a tot el veïnat la paciència que ha tingut i per tot el moviment que ha encapçalat per fer del canvi d'emplaçament de les antenes una realitat.

Actualment, l'operador Movistar ja es troba situat al Turó del Pi, on s'ha instal·lat la nova estació de telecomunicacions del municipi i només resta que Vodafone desmunti les seves antenes del Domènec Refart i Orange del carrer del Pont, que serà d'aquí a pocs mesos, i les col·loquin també al Turó del Pi.

Cal recordar que la lluita veïnal va començar al 2006, quan un grup de veïns es va agrupar en dues associacions, la del carrer Domènec Refart i la del carrer Pont per demanar el canvi d'ubicació de les antenes i en què denunciaven l'alteració del son, malestar i sorolls. A partir d'aquí, l'Ajuntament va començar els tràmits per cercar un nou emplaçament que complís els requisits de cobertura mòbil per al municipi, però sense perjudicar els seus habitants. Després de diferents estudis i projectes, es va acordar que el millor lloc era el Turó del Pi. És per això que després de negociacions i tràmits, l'estiu del 2015 es van iniciar les obres pel canvi d'emplaçament, que va esdevenir una realitat a principis d'aquest any 2016, en què l'empresa de telefonia Movistar ja opera des del Turó del Pi.
 
Arxivat a