L'Ajuntament d'Hostalric dóna llum verda al Pla Local de Joventut 2016-2019

El pla s'estructura en el projecte "Tots junts" que recull diferents àmbits com cultura i oci, cohesió social, educació i formació, treball i salut

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:20h
La Marxa Crema Torrons dintre del Pla Local de Joventut 2016-2019 d'Hostalric
La Marxa Crema Torrons dintre del Pla Local de Joventut 2016-2019 d'Hostalric | AJH
Hostalric ja té un Pla de Joventut fins l'any 2019, estructurat al voltant del projecte "Tots Junts". La finalitat és aconseguir crear vincles de treball amb els joves entre els 12 i 35 anys del municipi per tal de tirar endavant estratègies que cobreixin les seves necessitats i tanmateix, continuar treballant en els eixos de Formació i Ocupació, presentats en el passat Projecte Forcupa't de tal manera, que millorin l'ocupació i l'accés al món laboral dels joves.

El pressupost total del pla és de 17.122 euros i l'Ajuntament ha sol·licitat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya una subvenció de 11.533,15 euros per a finançar part de les despeses que es generin. Entre les accions previstes al pla hi ha l'oferta de packs culturals, el concurs literari juvenil Selva Sud, classes d’aprenentatge d'anglès, formació digital, formació en el lleure, la brigada jove d'estiu, la brigada jove d'hivern, reforç escolar, tallers de cuina, la cursa crema torrons i sortides esportives.
 
A partir de les taules de participació creades per la redacció del Pla Local de Joventut actual, el nou pla es desenvoluparà amb una continuació de les trobades que s'han fet fins ara, per tal d'anar treballant. La regidoria de joventut considera que per mitjà d'aquesta metodologia s'aconseguirà crear la confiança suficient entre administració i col·lectiu juvenil per tal de dinamitzar Hostalric, entenent els joves com a principals protagonistes de les accions que ells mateixos secundin.