Principals consells de seguretat per a boletaires

Els Bombers realitzen tot un seguit de recomanacions per evitar rescats a la muntanya

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:47h

Sortida micològica


Els Bombers de la Generalitat han volgut fer extensius tota una sèrie de consells importants per tal de fomentar la prevenció i seguretat dels boletaires, així com d'evitar rescats innecessaris. Es tracta d'una campanya anual, però que enguany s'ha volgut accentuar, donat l'increment de rescats que s'estan produint.

-Abans de sortir, comprova la previsió meteorològica i informa’t sobre la zona si no la coneixes. Si el pronòstic no és favorable, millor no sortir. A més, a la muntanya les condicions meteorològiques poden empitjorar de forma sobtada.

-Porta equipament adequat, menjar i aigua. La roba de colors vius facilitarà la teva localització si et perds, especialment l'armilla reflectant del vehicle.

-Porta mapes i sistemes tecnològics (telèfon, GPS, aplicacions...) que sàpigues utilitzar bé. Podràs orientar-te si et perds i trucar al 112 

-Informa't de la zona on s'anirà a buscar bolets, així com les seves vies d'accés.

-No vagis sol i mantén sempre el contacte visual o verbal amb qui t’acompanya. En cas d'anar-hi sol, informar algú de la zona on s'anirà a buscar bolets i, en cas de grups, controlar i fer recomptes periòdics.

-Pren punts de referència per orientar-te: camins, barrancs, el lloc on has deixat el cotxe, etc.

-Adapta l’activitat a la teva condició física i edat: evita zones abruptes i amb risc de precipitació

-Ara que el dia és més curt, planifica la tornada per arribar al punt de partida abans que es faci fosc. Sempre hauria de sobrar temps per a qualsevol imprevist.