L'Ajuntament d'Hostalric abaixa l'IBI i apuja les escombraries l'any 2017

La reducció d'un 8% del valor cadastral afavoreix que l'any vinent es pagui entre un 4% i un 5% menys de l’Impost de Bens Immobles | La taxa d'escombraries serà un 5% més cara

Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:25h
Ple de l'Ajuntament d'Hostalric
Ple de l'Ajuntament d'Hostalric | La Selva Comunica
El ple de l'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat aquest dilluns les ordenances fiscals per a l'exercici 2017 amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU) i el vot en contra d'ERC i IC-Verds. L'Ajuntament ha demanat voluntàriament a Hisenda una reducció del valor cadastral del 8%. L'IBI per al proper exercici s'ha calculat sobre aquesta base reduïda, de manera que tot i que s'ha aplicat un increment del coeficient que passa del 0,71 al 0,74, el ciutadà veurà reduït el seu rebut entre un 4% i un 5%. La reducció del valor cadastral també repercuteix en les plusvàlues.

Pel que fa a la taxa d'escombraries, l'any vinent serà un 5% més cara per als habitatges familiars, comerços i petites indústries. Aquesta puja és conseqüència de l'increment que tindrà el cànon de gestió de residus de la Generalitat. Durant el ple, l'alcalde, Josep Frias i el regidor d'Hisenda, Ferran Bonjoch, van coincidir a dir que "podrem abaratir la taxa d'escombraries quan tots plegats fem correctament l'eliminació de residus, separant cada fracció abans de portar-la al contenidor. Caldrà fer campanyes de conscienciació entre la població per tal d'aconseguir millorar l'eliminació de residus”.

Els preus públics de la Llar d'infants municipal també s'han modificat amb un increment d'un 2,7%, la qual cosa representarà pagar uns 4 euros més en el rebut mensual.  En les ordenances 2016, els preus no es van tocar, malgrat que es va fer una ampliació de l'horari del servei.

Pel que fa a l'ordenança de tinença d'animals de companyia, s'ha modificat el redactat per especificar i concretar millor els fets denunciats i les sancions. Com a novetat, s'ha incorporat una nova ordenança que preveu sancions en els casos que es detecti el consum de begudes alcohòliques als espais públics.

Amb la modificació de les ordenances per a l'exercici 2017, l'Ajuntament d’Hostalric té previst ingressar a les arques municipals 1 milió 855.000 euros, uns 50.000 euros menys que aquest any.