ERC i JERC de Santa Maria de Palautordera homenatgen el President Companys

Aquest 15 d'octubre fa 76è que el règim franquista el va afusellar al Castell de Montjuïc de Barcelona

Redacció
16 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:09h
Ofrena floral d'homenatge al President Companys a Santa Maria de Palautordera
Ofrena floral d'homenatge al President Companys a Santa Maria de Palautordera | ERC Palautordera
L'Agrupació Local d'ERC de Santa Maria de Palautordera, i aquest any juntament amb les JERC, han commemorat aquest dissabte 15 d'octubre el 76è aniversari de l'afusellament del President Companys. En aquesta edició s'han fet canvis substancials en relació als altres anys ja que els actes no s'han fet a la plaça de la Vila, amb salves a les del matí, tal com s'havia fet fins ara. Aquest 15 d'octubre de 2016 l'homenatge s'ha traslladat al carrer Lluís Companys amb la plaça Francesc Macià i, a més, s'ha fet al vespre amb la presència de militants i simpatitzants d'agrupacions d'altres municipis i del sociòleg i diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí, Chakir El Homrani.

L'acte ha consistit en una ofrena floral i encesa d'espelmes i també la lectura d'un escrit a càrrec del militant palauenc, Joan Rubiralta, amb el títol "Homenatge a Lluís Companys". En aquest escrit es parla de la col·laboració del règim franquista amb la Gestapo, la policia política de Hitler, per detenir-lo a França i extradir-lo a l'Estat espanyol on les autoritats judiacials franquistes li van fer un judici sumaríssim amb la petició de la pena de mort. Lluís Companys va ser afusellat el 15 d'octubre de 1940 al Castell de Montjuïc de Barcelona.

Rubiralta acaba el l'escrit dient que "encara avui, després de tants anys de demanar-ho, no s’ha anul·lat aquest  judici ni els de milers de persones que van ser assassinades pel règim franquista després de la guerra. Entre els quals hi ha el de alcalde segon de Palau, Pere Codony, que també com Companys, era militant d’ERC".
 

Text sencer de l'escrit "Homenatge a Lluís Companys"

 

El diputat de Junts pel Sí, Chakir El Homrani, ha assistit a l'homenatge a Companys. Foto: ERC Palautordera

 

Alguns dels assistents a l'homenatge a Lluís Compants a Santa Maria de Palautordera. Foto: ERC Palautordera