Miquel Iceta guanya les primàries del PSC al Baix Montseny

L'actual primer secretari general ha ob tingut 57 vots, mentre que Núria Parlón només l'han votada sis militants

Redacció
15 d'octubre del 2016
Actualitzat el 16 d'octubre a les 18:23h
Eduard Vallhonesta, primer secretari del PSC a Sant Celoni votant les primàries. Al seu costar Paco Garcia Camacho, regidor de Palau.
Eduard Vallhonesta, primer secretari del PSC a Sant Celoni votant les primàries. Al seu costar Paco Garcia Camacho, regidor de Palau. | Jordi Purtí
Miquel Iceta ha guanyat per una àmplia majoria les primàries que el PSC ha celebrat aquest dissabte 15 d'octubre. L'actual primer secretari general ha obtingut 57 vots a la seu del PSC de Sant Celoni, on hi votaven els militants del Baix Montseny, encara que també hi podien votar-hi de qualsevol altra comarca. Mentre que Núria Parlon només ha aconseguit 6 suports dels 63 vots dipositats a l'urna de Sant Celoni.

A nivell general de Catalunya la victòria d'Iceta ha estat amb el 54,14% del suport (4.889 vots), una dada que evidencia que Parlon, que ha obtingut l'aval del 45,86% dels votants (4.142 vots) és un dels principals actius en la nova etapa del partit. El primer secretari haurà de fer un joc d'equilibris en la futura direcció per encabir també la figura de l'alcaldessa. Poc més de la meitat dels quasi 18.000 militants que estaven citats a les urnes, un 50,82%, han participat en les primàries més incertes que hagin viscut mai els socialistes catalans.