Bona acollida de la primera fira cooperativista d'Arbúcies

En quatre anys, al municipi ja s'han creat quatre cooperatives

Redacció
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:28h
Ponents de la Fira Cooperativista d'Arbúcies
Ponents de la Fira Cooperativista d'Arbúcies | Ajuntament Arbúcies
Arbúcies va celebrar ahir, 12 d’octubre, la primera fira cooperativista amb una bona assistència de parades i públic. La jornada va tenir com a centre neuràlgic la plaça de la Vila on es van instal·lar els estands de les diferents empreses cooperativistes arbucienques, com Segona Mà Arbúcies, la Veganeria o Salar Arbúcies, però també de municipis propers, i a La Gabella van tenir lloc les tres xerrades que es van dur a terme al llarg del matí. Les actuacions i els parlaments de la tarda es van haver de desplaçar a la Llar de Jubilats a causa de la pluja.

A les 5 de la tarda, després de l'actuació del pallasso Lo Biel, va arribar el torn de l'acte institucional de la jornada, que va comptar amb la participació de l'exdiputat al Parlament, David Fernàndez, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, el tinent d'alcalde, Jaume Salmeron i la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu. Els quatre ponents van posar de manifest la importància del canvi de model econòmic que ha de viure la nostra societat, després de veure el fracàs de l'actual sistema i, en aquest sentit, Salmeron, impulsor de la jornada, va explicar que, per aquesta raó, al 2012 l'Ajuntament ja va fer el primer pas cap al món cooperativista signant un conveni de col·laboració amb Coop57, la cooperativa de finances ètiques, així com el conveni contra la pobresa energètica amb Som Energia, la participació a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària o la municipalització de serveis públics a través d'empreses d'economia social, entre d'altres iniciatives que ha dut a terme en aquests quatre anys el consistori arbucienc.

Aquesta primera edició de la fira pretén tenir continuïtat i esdevenir un esdeveniment de referència en el món cooperatiu.
Arxivat a