La llevantada porta més de 100 litres a Vallgorguina i 69 a Sant Celoni

A altres municipis del Baix Montseny com Sant Antoni de Vilamajor i Arbúcies s'han superat els 42 litres per metre quadrat

13 d'octubre del 2016
Actualitzat el 14 d'octubre a les 7:49h
La plaça de l'Església de Sant Celoni poc abans de les nou del vespre d'aquest dimecres
La plaça de l'Església de Sant Celoni poc abans de les nou del vespre d'aquest dimecres | Meteo Suís / Miquel Comas
"Benvinguda pluja", ha estat la frase recurrent que entre ahir i avui s'ha escoltat a moltes converses i tertúlies del Baix Montseny. A la comarca s'arrossegaven mesos de sequera, no pas absoluta però sí força important, i finalment ha arribat disfrassada de llevantada aquest 12 d'octubre que tant si volíem com si no tots plegats ens hem hagut d'arremengar i controlar els efectes que podria ocasionar que ni de bon tros el Baix Montseny ha patit com la comarca del Maresme.

La pluja ha estat generosa al Baix Montseny i sobretot a Vallgorguina que ha recollit 102 litres per metres quadrat, però també ha estat remarcable l'aigua caiguda a Sant Celoni que ha acumulat entre les pluges d'ahir i les d'aquesta matinada 69 litres de metre quadrat, segons que ha assenyalat el responsable de Meteo Suís, Miquel Comas.

A Arbúcies ahir a les cinc de la tarda ja s'havien recollit també gairebé 45 litres per metre quadrat, segons les informacions d'Aj. Arbúcies Meteo. A Sant Antoni de Vilamajor en poca estona s'havien acumulat 42 litres per metre quadrat, segons les xifres de Meteo SAV. Al poble de Montseny s'havien recollit ahir a la nit més de 21 litres per metre quadrat.


I aquesta és una imatge de Sant Celoni de nómés fa mitja hora captada per meteoceloniLa previsió és que aquesta tarda pugui tornar a ploure tot i que res fa pensar que la quantitat d'aigua acumulada ahir es torni a repetir. Per tant, "benvinguda pluja" se seguirà dient en les converses i tertúlies del Baix Montseny.