Xavier Alfaras «Bosquerol de l'any» en la II Setmana del Bosc de Sant Celoni

Es tracta d'un reconeixement a la trajectòria professional dedicada al món del bosc

09 d'octubre del 2016
Actualitzat el 18 d'octubre del 2023 a la 13:17h
Xavier Alfaras guardonat amb el Bosquerol de l'any
Xavier Alfaras guardonat amb el Bosquerol de l'any | DBM
El veí de Sant Celoni, Xavier Alfaras,ha estat guardonat en la segona edició Bosquerol de l’any, en reconeixement a la trajectòria professional dedicada al món del bosc pel seu paper al capdavant de l'Associació de Propietaris Forestals, de la qual n'ha estat el president durant vint anys i actualment encara forma part de la junta directiva. El premi consisteix en una pinya i un diploma.

El lliurament del premi Bosquerol de l'any ha estat la primera gran activitat de la Setmana Bosc que va començar divendres al matí amb una jornada tècnica "la silvopastoralisme: reptes, beneficis i conflictes" que s'ha desenvolupat a la Rectoria Vella de Sant Celoni.

Aquest dissabte també ha tingut lloc el concert inaugural "Sona a bosc". Guerau de Liost, Mossèn Pere Ribot, Marià Manent, Jacint Verdaguer o Perejaume, han estat alguns dels poetes que, amb la veu de dos actors i dos músics, ens han endinsaran en la inspiració que han provocat i provoquen els boscos del Montseny i Montnegre. Maria Calvet, rapsoda; Pep Masnou, rapsoda; Núria Alfaras, acordió i teclat; i Josep Maria Aparicio, direcció i saxo.

La II Setmana Bosc i Societat és organitzada pel Cercle Econòmic i Social Baix Montseny, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB i l'Ajuntament de Sant Celoni, amb la col·laboració de diverses entitats de la zona.
Arxivat a