El món forestal es posa en valor en la II Setmana del bosc de Sant Celoni

Jornades tècniques, passejades, concert, corretapes, menú del bosc, concurs d’aparadors, d’Instagram, exposicions...

Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 15:59h
Sant Celoni acull la II Setmana del bosc
Sant Celoni acull la II Setmana del bosc | Jordi Purtí
Tot a punt per començar la II Setmana Bosc que comença aquest divendres 7 d'octubre i s'allarga fins el proper 16 d'octubre organitzada per l'Ajuntament de Sant Celoni, el Cercle Econòmic i Social del Baix Montseny i l'Intitut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, l'ICTA. L'objectiu principal de la Setmana és divulgar i apropar el món forestal a la societat, tenint en compte la situació geogràfica de Sant Celoni, enmig de dos grans parcs, i aconseguir sensibilitzar sobre la importància del bosc i el món forestal. El programa proposa una aproximació al món forestal des de diverses perspectives, com jornades tècniques, debats, passejades, concert i degustacions.

Aquest divendres 7 d'octubre es donarà el tret de sortida amb la jornada tècnica Silvopastoralisme: reptes, beneficis i conflictes, mentre que dissabte tindrà lloc el concert inauguralSona a bosc i el lliurament del premi Bosquerol de l'any. Durant els dies següents, es proposa una passejada pels boscos del Montnegre, la conferència Els telèfons intel·ligents: una eina per a la propietat forestal o una visita guiada a l'exposició40 anys de recerca a l'entorn del Medi. Martí Boada, entre molts altres actes.

Enguany la II Setmana del Bosc ofereix novetats com un concurs a Instagram, on la foto que tingui més m'agrada podrà guanyar dues entrades per qualsevol espectacle de la programació de tardor del Teatre Ateneu; el concurs d'aparadors, on el comerços es vesteixen de bosc; el Corretapes, amb degustació de tapes a bar i restaurants de la vila, i el Menú del Bosc, on diferents locals del municipi ofereixen un menú dedicat als productes locals i del bosc.

El bosc és el comú denominador de la història celonina i del seu territori. Les entitats que fan possible la Setmana del bosc tenen la voluntat de posar-lo en valor i tornar-nos-hi a apropar una mica. El sentit és que recuperant el seu passat, "farem estimulants descobriments; gaudint el seu present, farem créixer els nostres sentits; projectant-lo al futur, trobarem el nostre progrés", refermen els organitzadors.
 

Tota la informació

 
 
Arxivat a