Les escoles de Breda podrien tenir una caldera de biomassa l'any vinent

La previsió és que es pugui construir durant l'estiu de 2017, aprofitant el període de vacances escolars

Redacció
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:48h
L'Escola Montseny de Breda podria tenir calefacció de biomassa a partir del curs vinent.
L'Escola Montseny de Breda podria tenir calefacció de biomassa a partir del curs vinent. | DBM
El ple ordinari celebrat a l'Ajuntament de Breda, entre altres qüestions ha ratificat per unanimitat l'acord en Junta de Govern del 18 de juliol que aprovava l'encàrrec de gestió a la Diputació de Girona per licitar la contractació agrupada d'una instal·lació de biomassa per a la millora d'eficiència energètica d'edificis a través d'empreses o microempreses de serveis energètics en el marc de la convocatòria d'ajuts als ajuntaments per a la instal·lació de calderes de biomassa.

Segons aquest conveni amb la Diputació de Girona l'ens provincial subvenciona part de la instal·lació d'una caldera de biomassa que donarà servei a l'Escola Montseny i l'Escola Bressol El Petit Montseny, dotant les instal·lacions d'un sistema de calefacció eficient i sostenible amb el medi ambient. La previsió és que la xarxa de biomassa es pugui construir durant l'estiu de 2017, aprofitant el període de vacances escolars.

Un altre gran punt del ple tractava sobre l'adjudicació d'obra pública per a l'execució i explotació de les obres de construcció d'un tanatori municipal i la redacció del corresponent projecte. L'adjudicatària és l’empresa AUFUCE, que s'encarregarà de la construcció del tanatori i de la seva explotació, així com de l'explotació del cementiri municipal, amb una concessió de 30 anys. A partir de la concessió l'empresa adjudicatària ha de presentar el corresponent projecte i un termini de construcció de vint-i-vuit setmanes des de l'inici de les obres. La previsió és que el tanatori municipal sigui una realitat a mitjans del 2017. El punt es va aprovar amb els vots a favor de ERC, PDC i Tots per Breda i el vot en contra de la CUP.