biblioteca

L'alcalde de Llinars del Vallès veu les biblioteques com un servei vertebrador de país

Diu, en un article a Tribuna.cat, que hem de ser optimistes a l'hora d'afirmar que projectes com un carnet i catàleg únics i un servei nacional de préstec interbibliotecari seran una realitat molt aviat

per Redacció , 3 d'octubre de 2016 a les 17:26 |
Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès i vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, en la seva qualitat de vicxepresident tercer i president delegat de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona diu en un article d'opinió publicat avui a Tribuna.cat que el sistema de biblioteques públiques de Catalunya és un dels pilars bàsics de l'estructura d'estat cultural "que volem per a la Catalunya d'aquest segle". Ja al 1915, Eugeni d'Ors, en el projecte aprovat per la Mancomunitat de Catalunya escrivia que "la instauració del sistema de Biblioteques Populars ha de representar el començ d'una vida nova en els pobles de Catalunya".

Recorda a tall estadístic que a les comarques de Barcelona, podem gaudir de 226 biblioteques i 10 bibliobusos, de manera que el 98 % de la població d'aquestes comarques disposa del servei de biblioteca pública al seu municipi. També escriu que el 48% disposa de carnet d'usuari d'alguna biblioteca pública i les estadístiques confirmem que és un dels serveis municipals més ben valorat. Les més de 70.000 visites diàries que reben en conjunt aquests equipaments en confirmen l'èxit.


Per aquest motiu, Martí Pujol, recalca que com qualsevol altre servei públic, les biblioteques públiques s'han anat adaptant als canvis socials, especialment en allò que fa referència a les tendències en el consum cultural però sense perdre la seva ànima fundacional: facilitar la formació de les persones tot proveint-los d'informació ja sigui per motius d'estudi, feina o oci.

Finalment, l'alcalde de Llinars del Vallès diu que Les biblioteques públiques són serveis municipals de proximitat però precisen, per continuar essent elements vertebradors de les polítiques culturals, d'una estructura de gestió potent a nivell nacional que garanteixi uns serveis mínims bàsics iguals per a tot el país. En aquest sentit aposta clarament pel carnet i catàleg únics i un servei nacional de préstec interbibliotecari que, assegura, seran una realitat molt aviat.

 

 

Participació