L'ocupació turística a les comarques de Barcelona bat rècords durant l'agost

Els hotels van omplir les seves places en un 85,6% i el turisme rural va assolir la millor xifra dels darrers sis anys | La demanda d’apartaments turístics és la que més augmenta, sobretot a les comarques d’Osona, Bages i l’Anoia

Una platja a la costa de Barcelona a l'agost.
Una platja a la costa de Barcelona a l'agost. | Diputació de Barcelona
Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:35h
L’ocupació turística a les comarques de Barcelona ha batut tots els rècords durant l’agost. Així ho demostren les dades que recull periòdicament la Diputació de Barcelona i que destaquen, sobretot, les pernoctacions en el sector hoteler a les comarques de la demarcació. Així, sense tenir en compte les xifres del Barcelonès, l’ocupació va arribar al 85,6%, i va incrementar lleugerament el seu percentatge respecte l’any passat. En concret, on més augmenta és a les comarques del Garraf, Osona i el Bages, on la xifra creix uns sis punts percentuals en relació amb l’agost anterior. A més, dues registren un índex d’ocupació per sobre del 90%: el Maresme i el Garraf.
 
El major creixement, però, es produeix en l’ocupació d’apartaments turístics. En concret, el percentatge augmenta de l’agost de l’any passat a enguany 11 punts percentuals, i passa del 67,5% al 78,95%. És a les comarques d’Osona, Bages i l’Anoia on aquest increment és més accentuat, tot i que les comarques de la costa de Barcelona (Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental) continuen liderant el nombre de pernoctacions amb un 84,5%.
 
L'OCUPACIÓ HOTELERA A LES COMARQUES DE BARCELONA

 
Així mateix, el turisme rural també ha millorat les seves dades d’ocupació, amb un 72,46% i gairebé cinc punts percentuals més que l’agost de l’any passat. La xifra bat el rècord dels darrers sis anys. A nivell comarcal, els establiments que més bones dades han presentat són al Bages, al Maresme i a Osona, amb creixements de més de deu punts percentuals respecte l’any anterior. La comarca que segueix tenint el millor índex, però, és l’Alt Penedès.
 
Els càmpings, l’única oferta turística que perd ocupació
 
L’única oferta turística de la demarcació que perd ocupació són els càmpings. Així, mentre que l’agost del 2015 l'índex arribava al 75,72%, aquest agost la xifra ha caigut lleugerament fins al 73,52%. La davallada es deu, sobretot, al descens de l’ocupació a la costa de Barcelona, que ha baixat uns cinc punts percentuals. Malgrat tot, la comarca del Berguedà augmenta la xifra fins a vuit percentuals, i se situa en el 84,76%.