Es convoca el Concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Les receptes guanyadores formaran part d'un llibre recopilatori

Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat el 28 de setembre a les 15:02h
Jornades del Senglar del poble de Montseny 2015
Jornades del Senglar del poble de Montseny 2015 | Jordi Purtí
Amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura i de promoure la producció i el consum sostenible dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments d'Arbúcies, Montseny, Seva i Viladrau convoquen un concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat als habitants del territori de la reserva.

La Diputació de Barcelona, impulsora del concurs, recorda que la cuina tradicional d'una regió és l'expressió de segles de saviesa popular acumulada; un coneixement heretat que es refereix a l'ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics; un tret essencial de la identitat d'una societat i d'un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al nostre paisatge.

També remarca que la cuina desperta l'atenció i l'interès dels visitants forans, però, alhora, es troba amenaçada per una multitud de factors agreujats per la globalització i que van des de la dietètica fins a les tendències o modes del consum, passant pels interessos de la indústria alimentària. Aquest concurs, per tant, té la intenció de mantenir viva aquesta part tan important de la nostra cultura i de promoure la producció i el consum sostenible dels aliments locals.

Per participar en el concurs caldrà inscriure's prèviament i portar el plat cuinat a un dels quatre actes que es convocaran oportunament (trobareu més informació a les pàgines web dels municipis): 9 d'octubre a Seva, Fira del Bolet; 1 de novembre a Viladrau; 5 o 6 de novembre a Arbúcies, Fira de Tardor; i 12 o 13 de novembre a Montseny, Jornades de la Cuina del Senglar.

Les receptes guanyadores formaran part d'un llibre recopilatori de les millors receptes tradicionals de les reserves de la biosfera espanyoles.

Més informació per qui hi vulgui participar

 
Arxivat a