Una trentena d'entitats ecologistes defensen el Montseny a Sant Celoni

En el fons de la reivindicació hi ha poder aturar l'asfaltat de la carretera que uneix Les Illes amb Sant Marçal | La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny denuncia que darrera del projecte només hi ha interessos econòmics i turístics

25 de setembre del 2016
Actualitzat el 20 de gener del 2017 a les 16:19h
Més d'un centenar de persones s'apleguen a Sant Celoni en defensa del Montseny.
Més d'un centenar de persones s'apleguen a Sant Celoni en defensa del Montseny. | Jordi Purtí
Més d'un centenar de persones s'han aplegat a la plaça de la Vila de Sant Celoni per participar en l'acte reivindicatiu sota el lema "El Montseny no té preu, defesem-lo", impulsat per la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny juntament amb una trentena d'entitats ecologistes i polítiques. En el fons de la reivindicació hi ha poder aturar l'asfaltat de la carretera que uneix Les Illes, amb inici de la font Nàiedes, i la font Bona, ubicada a prop de Sant Marçal. "Podem assegurar que aquest trajecte, radicat a la vall alta de la Tordera, travessa una de les darreres regions del massís que, avui encara, conté hàbitats relativament ben conservats, amb un grau de biodiversitat força elevat", diu Carles Lumeras, president de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.

Els ecologistes remarquen que la seva oposició xoca amb la defensa aferrissada que al seu entendre n'ha fet el seu promotor, l'alcalde de Montseny, "que en cap moment ha volgut escoltar els raonaments conservacionistes" i, per això, des d'aquest sector es demanen en el seu manifest en defensa del territori i de la biodiversitat al Parc Natural del Montseny, quin és l'interès tan incisiu per construir una carretera "que no dóna servei a cap masia i no duu a cap nucli habitat". La resposta, diuen, no pot ser altra cosa que voler convertir les àrees protegides en un negoci.

L'acte de Sant Celoni ha servit per refermar l'oposició al projecte per part de les entitats ecologistes i els parttits polítics que els donen suport i exigir-ne la seva retirada definitiva. A més, en el manifest que han fet públic també demanen que se suspengui la tramitació de tots els projectes que poden ser lesius per als espais naturals i, en particular, aquells que són potencialment negatius per als espais que gaudeixen de figures de protecció.

Entre altres qüestions també es reclama que s'instauri una política ambiental que reverteixi l'actual procés de fragmentació i homogenització del territori i que s'elabori un Pla estratègic a favor del reequilibri territorial, basat en una política de promoció del sector primari i la producció i comercialització de productes autòctons.

Han participat en l'acte donant suport a la reivindicació l'actriu Mercè Sampietro, el poeta Perejaume, el biòleg i director del Museu de Ciències Naturals de Granollers, Antoni Arrizabalaba i el músic Pau Alabajos.


 
Arxivat a