El Grup d'Escriptors del Montseny prepara un recull de relats «tan pujats de to com es vulgui»

Serà el quart llibre del grup i sortirà a la venda pels volts de Sant Jordi del 2018

Redacció
25 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:09h
El grup presentarà el llibre el 2018
El grup presentarà el llibre el 2018 | Pixarbay
El Grup d'Escriptors del Montseny està preparant un recull de relats eròtics i amorosos que seran "tan pujats de to com es vulgui". Serà el quart llibre del grup i sortirà publicat pels voltants de Sant Jordi de l'any 2018. Els autors, com sempre, hauran d'ambientar les històries a la muntanya del Montseny o a les poblacions del voltant. Aquesta vegada hauran de parlar d'un dels "interessos bàsics de l'espècie humana", expliquen en to de broma en una entrevista amb l'ACN. El Grup d'Escriptors del Montseny va néixer l'any 2012 arran de l'empenta de Ramon Gasch. Actualment són entre vint i trenta autors de diverses edats i professions que viuen al Baix Montseny
.
"Un relat ha de pensar en l'efecte que vol causar al lector", diu en Jordi Plens. "Un relat ha de captivar, t'ha de prendre", afegeix la Marisol Garcia. "Un relat és com un caldo molt concentrat i molt mesurat", assenyala la Teresa Sagrera. En Jordi, la Marisol i la Teresa són tres dels integrants del Grup d'Escriptors del Montseny. "El grup no és cap taller d'escriptura", aclareixen. Són una colla de lletraferits que tenen la seva vida professional i que, a part, escriuen històries sobre el Montseny. Perquè el Montseny "és màgic", asseguren.

El grup, que va néixer el 2012, s'ha autopublicat tres llibres. El primer va ser "Relats del Montseny", de temàtica lliure. Va ser una publicació finançada a través de Verkami i amb la venda directe a les llibreries de la comarca. Aquell llibre "va anar bé", diuen. Van vendre uns 500 exemplars i van aconseguir prou diners per publicar un segon llibre, que es va dir "Montseny entre llum i boires", de gènere negre i publicat el 2013. El 2016 van publicar un tercer llibre, "El Montseny màgic", de gènere fantàstic.

El Grup d'Escriptors és "molt variat i molt heterogeni" i "ens aportem coses els uns als altres", afegeix Teresa Sagrera, una de les darreres incorporacions.