La Fetillera ho peta en el pregó de la Festa Major de Vallgorguina

Els veïns meravellats amb el muntatge de la llegenda de Senglars, Guillots i bruixes

23 de setembre del 2016
Actualitzat el 25 de setembre a les 11:43h
Un moment de la representació del pregó de la Festa Major de Vallgorguina
Un moment de la representació del pregó de la Festa Major de Vallgorguina | DBM
Hi havia expectació per veure el pregó de la Festa Major de Vallgorguina i no ha defraudat. Els integrants de La Fetillera feia setmanes que assajaven la llegenda de Senglars i Guillots i les bruixes per representar-la a la plaça de la Vila i l'ovació ha estat unànime dels veïns i les veïnes que aquesta nit passada els han volgut seguir en directe. Senglars i Guillots que donen forma a la festa i les bruixes sempre tant presents al municipi ha estat una barreja de cultura tradicional i popular narrada per Josep Maria Domènech que no hi ha faltat el so dels timbalers, dansa i foc amb la Colla de Diables de Sant Celoni i un gran joc de música, so i llums que han acabat de donar color i vida a uns personatges emmascarats pel treball de Bernat Fugarolas.

L'obra teatralitzada de la llegenda dels Senglars i Guillots no és nova. Va ser escrita per Ana Jiménez i David Gol, i se segueix representant per diversos municipis per Paco Márquez i Montserrat Gil.

I mentrestant la Festa Major de Vallgorguina segueix tenyint el poble de verd i taronja esperant protagonisme amb la Fira de la Tapa i la Cervesa Artesana al carrer del Sol avui divendres, teatre amb l'obra el Bar Manel, a La Fàbrica. Per demà dissabte la baixada d'Andròmines i el Correfoc amb els Diables de Sant Celoni, l'actuació d'en Peyu i l'Orquestra Hotel Cochambre per completar un dissabte de la Mercè potent.

I per diumenge s'ha guardat la cercavila de gegants que enguany estaran acompanyats del grup xilè de folklore Centro Cultural Artístico Tierra Mía. Compañía de Música y Danza Araycus que també faran una actuació emmarcada dintre de les 44enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF) que s'acaben precisament aquest diumenge 25 de setembre.
 

Consulta tot el programa

 

Un moment de la representació del pregó de la Festa major de Vallgorguina Foto: DBM

Arxivat a